Foto Lucrări de asfaltare pe încă un sector de drum județean din Cluj

Au demarat lucrările de asfaltare pe ultimul sector al drumului județean 161J Roșieni – Geaca, rămas nefinalizat.

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de asfaltare pe drumul județean 161J Roșieni – Geaca. Anterior acestei operațiuni a fost finalizată așternerea stratului de balast stabilizat, ca etapă premergătoare asfaltării. Asfaltarea vizează, astfel, un sector de drum în lungime de 2,8 kilometri, de la km 4+300 la km 7+100.

”Vestea bună e legată de faptul că, la finalul lucrărilor, acest drum județean va fi integral asfaltat. Asta, deoarece în cursul anului trecut, tot pe drumul județean 161J am asfaltat sectorul situat între pozițiile kilometrice 0+000 și 4+300, mai exact de la joncțiunea cu DN 16 și până în Roșieni, inclusiv pe raza localității”, a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Anterior asfaltării, au fost executate lucrări constând în tratarea burdușirilor și a tasărilor, aducerea la profil și completarea acostamentelor, refacerea terasamentelor deteriorate, curățarea șanțurilor și a rigolelor, înlocuirea sau prelungirea de podețe, tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea carosabilului, refacerea timpanelor la podețe și a camerelor de cădere, realizarea fundației din blocaj de piatră brută și așternerea stratului de balast stabilizat.

Comenteaza