Lucrări de întreținere, pe DJ 150. Kiat a fost scos de pe drum

Lucrări de întreținere, pe DJ 150.  Kiat a fost scos de pe drum
| Foto: CJ Cluj

Consiliul Județean Cluj (CJ Cluj) a demarat lucrări de întreținere pe DJ 150, Mociu – Frata – Viișoara, după ce, în urmă cu câteva săptămâni, instituția a dat notificare de reziliere a contractului cu Kiat Group Construct, pentru modernizarea a două drumuri județene.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Consiliul Județean Cluj a demarat ample lucrări de întreținere ce vizează nu mai puțin de 39,7 kilometri ai drumului județean 150 Mociu – Frata – Viișoara, respectiv tronsonul cuprins între pozițiile kilometrice 0+600 și 40+300.

Lucrările constau în plombări, burdușiri, completarea de acostamente, aducerea la profil a acostamentelor, desfundarea şi curăţarea podeţelor, şanţurilor şi a rigolelor, cosiri și tăierea lăstărișului situat în vecinătatea căii de rulare. Totodată, pe un sector în lungime de peste 15 kilometri, respectiv între kilometrul 25+000 și kilometrul 40+300, lucrările de întreținere se vor finaliza cu așternerea de covor asfaltic.

În această fază se execută plombări și burdușiri pe suprafețe mari, precum și alte lucrări pregătitoare în vederea asfaltării.

CJ Cluj și Kiat merg pe drumuri diferite

Lucrările de întreținere a acestui drum județean au fost demarate în contextul în care, în data de 14 august, Consiliul Județean Cluj a înaintat notificarea de reziliere a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare și reabilitare încheiat cu Asocierea Kiat Group Construct SRL –Tehnic Asist SRL – Damar Consult SRL. Astfel, lucrările de întreținere au scopul de a asigura o circulație normală, în condiții de siguranță, urmând ca, în ceea ce privește continuarea lucrărilor de reabilitare și modernizare, să fie organizată o nouă licitație a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor.

Decizia Consiliului Județean de reziliere a contractului a fost determinată de neîndeplinirea, culpabilă, de către asocierea câștigătoare, a obligațiilor asumate prin contract. Astfel, printre aspectele invocate de Consiliul Județean s-au numărat neîndeplinirea culpabilă a obligațiilor asumate, întârzierea nejustificată a reluării execuției lucrărilor, nerespectarea Proiectului Tehnic, neprezentarea listelor de cantități în concordanță cu Proiectul Tehnic, nerezolvarea neconformităților și faptul că executantul și proiectantul nu au înțeles să acționeze în vederea remedierii deficiențelor menționate în repetate rânduri. În același timp, progresul fizic și financiar al contractului referitor la acest drum, la data de 13.08.2019, era de doar 0,2 % iar lucrările executate în cursul anului 2019 nu au respectat, în totalitate, Proiectul Tehnic aprobat. Totodată, forul administrativ județean a constatat lipsa utilajelor, echipamentelor, materialelor și personalului necesare execuției lucrărilor concomitent cu faptul că, nici până la data transmiterii notificării de reziliere, executantul nu înaintase graficul de execuție a lucrărilor în conformitate cu cerințele contractului.

Reamintim că președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat, la finalul lunii iulie, că a dat notificare de reziliere a contractului cu Kiat Group Construct, pentru modernizarea a două drumuri județene.

"Am trimis notificare de reziliere pentru firma Kiat pentru Viișoara – Frata – Mociu și am dat ordin pentru firma de întreținere perioadică și au început deja lucrările pentru plombare și covor asfaltic. Am trimis notificare de reziliere pentru Mărișel, tot pentru Kiat, și acolo vom intra, tot cu firma de întreținere, să finalizăm ce a rămas și să terminăm la poduri. Dacă nu se mișcă în regim de urgență, pentru Băișoara a mai rămas o bucată de 3 kilometri, plus partea de podețe, vom rezilia contractul și acolo cu Kiat și vom intra în toamna aceasta cu întreținere", a spus Alin Tișe. (vezi CJ Cluj a reziliat contractele cu Kiat: "Nu mai putem continua în acest registru")

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza