Lucrări de reabilitare a podurilor situate pe drumul judeţean 109D Jucu

Lucrări de reabilitare a podurilor situate pe drumul judeţean 109D Jucu

Pe podul situat peste râul Someș circulația se desfășoară alternativ, ca urmare a lucrărilor de reabilitare aferente acest obiectiv de infrastructură. 

Este vizat astfel podul situat la poziţia kilometrică 29+162 și care are o lungime de peste 30 m, construcție aflată în acest moment într-o stare destul de avansată de degradare. Principalele categorii de lucrări care se derulează vizează refacerea suprastructurii podului şi a căii de rulare, respectiv decaparea stratului existent, refacerea hidroizolaţiei şi aşternerea a două straturi de asfalt.

Mai sunt prevăzute lucrări de refacere a trotuarelor şi a balustradei. Datorită specificului acestor lucrări de îmbunătățire a infrastructurii rutiere, ele se desfăşoară etapizat, pe câte un sens de circulaţie, pentru a nu perturba total circulația persoanelor și vehiculelor.

După finalizarea lucrărilor la acest obiectiv, lucrările de reabilitare vor continua la cel de al doilea pod, situat la poziţia kilometrică 25+850, aflat și acesta într-o stare avansată de degradare fizică.

Etichete
Comenteaza