Foto Lucrări pe drumurile județene din Cluj. S-au realizat peste 2.000 de accese la proprietăți

Lucrări pe drumurile județene din Cluj. S-au realizat peste 2.000 de accese la proprietăți
| Foto: Facebook.com/cjcluj
Lucrări pe drumurile județene din Cluj. S-au realizat peste 2.000 de accese la proprietăți
Lucrări pe drumurile județene din Cluj. S-au realizat peste 2.000 de accese la proprietăți
Lucrări pe drumurile județene din Cluj. S-au realizat peste 2.000 de accese la proprietăți

Consiliul Județean Cluj continuă execuția lucrărilor care au ca obiect asigurarea scurgerii și evacuării apelor de suprafață pe mai multe drumuri județene.

Sunt vizate, astfel, lucrări de refacere sau realizare de noi podețe pe drumurile laterale, amenajarea de șanțuri și rigole, amplasarea de tuburi de scurgere dar, în principal, construirea de accese la proprietățile amplasate pe drumurile județene.

„Vorbim despre un obiectiv îndeplinit, am realizat deja mai multe accese la proprietăți decât ne-am propus inițial. Investiția continuă, ținând cont de nevoile concrete din  teren, scopul fiind de a oferi clujenilor un plus de siguranță și ușurință în utilizarea drumurilor județene și a zonelor adiacente”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Până în prezent au fost deja finalizate și recepționate toate accesele prevăzute a fi executate pe mai multe drumuri județene, după cum urmează:

- pe DJ 108B Viile Dejului – Bobâlna – limită cu județul Sălaj, 258 de accese;

- pe DJ 161H Suatu, 80 de accese;

- pe DJ 109D Jucu, 47 de accese;

- pe DJ 109B Fundătura – Cornești, 462 de accese.

De asemenea, pe drumul județean 107N continuă realizarea de accese la proprietăți, până în acest moment fiind realizate 152.

Pe DJ 107L Lita – Crăiești – Petreștii de Jos au fost finalizate 214 accese la proprietăți deși, inițial, au fost prevăzute doar 190 iar pe drumul județean 105T Popești – Corușu – Săliștea Nouă – Săliștea Veche au fost finalizate 150 de accese la proprietăți din cele 431 prevăzute. În același timp, pe drumul județean 161B Bogata – Călărași, din cele 158 de accese prevăzute au fost finalizate 86, în condițiile în care, la peste 90% dintre accese au fost montate tuburile de scurgere, a fost realizată balastarea și se execută lucrări de cofrare și turnare a betonului în vederea finalizării acestora.

De asemenea, pe drumul județean 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău, unde era prevăzută realizarea a 449 de accese la proprietăți, au fost deja executate 499, iar pe drumul județean 161C Iclod – Aluniș au fost executate și recepționate 55 de accese la proprietăți.

Nu în ultimul rând, pe drumul județean 151C Tritenii de Jos au fost executate primele 82 de accese din cele 165 prevăzute.

În momentul demarării, proiectul prevedea realizarea a 2.084 de accese la proprietățile situate pe nu mai puțin de 15 drumuri județene. Pe lângă acestea, Consiliul Județean a luat încă de la început în calcul posibilitatea realizării a încă 1.000 de accese, dacă situația va impune acest lucru.

Comenteaza