Foto Lucrări pe marginea drumurilor județene din Cluj! Se asigură accesul la peste 2.000 de proprietăți

Lucrări pe marginea drumurilor județene din Cluj! Se asigură accesul la peste 2.000 de proprietăți
| Foto: Facebook.com/cjcluj
Lucrări pe marginea drumurilor județene din Cluj! Se asigură accesul la peste 2.000 de proprietăți
Lucrări pe marginea drumurilor județene din Cluj! Se asigură accesul la peste 2.000 de proprietăți
Lucrări pe marginea drumurilor județene din Cluj! Se asigură accesul la peste 2.000 de proprietăți

Consiliul Județean Cluj continuă execuția lucrărilor care au ca obiect asigurarea scurgerii și evacuării apelor de suprafață pe mai multe drumuri județene.

Conform reprezentanților forului județean, sunt vizate lucrări de refacere sau realizare de noi podețe pe drumurile laterale, amenajarea de șanțuri și rigole, amplasarea de tuburi de scurgere, dar, în principal, construirea de accese la gospodăriile și proprietățile amplasate pe drumurile județene.

La finalizarea proiectului, 2.084 de proprietăți situate pe nu mai puțin de 15 drumuri județene vor beneficia de acces reabilitat la drumurile pe care se situează. Pe lângă cele 2.084 de accese la proprietăți, Consiliul Județean Cluj ia în calcul posibilitatea realizării a încă 1.000 de accese, dacă situația va impune acest lucru.

Până la această dată, pe DJ 108B Viile Dejului – Bobâlna – limită cu județul Sălaj au fost finalizate și recepționate toate cele 258 de accese prevăzute. De asemenea, și cele 80 de accese prevăzute a fi realizate pe drumul județean DJ 161H Suatu au fost finalizate și recepționate.

Pe DJ 109D Jucu lucrările sunt, practic, finalizate, fiind executate 46 de accese la proprietăți din cele 47 prevăzute, în cazul ultimului acces fiind necesară realizarea unui racord la rețeaua de canalizare.

Pe DJ 109B Fundătura – Cornești, unde este prevăzută realizarea a 462 de accese la proprietăți, au fost finalizate 272 de accese și se execută, în continuare, lucrări constând în săpături, montarea de tuburi și realizarea de timpane la alte accese.

De asemenea, pe DJ 107N Băișoara – Moara de Pădure – Valea Ierii au fost executate 60 de accese la proprietăți din cele 80 prevăzute.

Pe DJ 107L Lita – Crăiești – Petrești de Jos au fost finalizate 172 de accese la proprietăți din cele 190 prevăzute, pe drumul județean DJ 105T Popești – Corușu – Săliștea Nouă – Săliștea Veche au fost finalizate 150 de accese la proprietăți din cele 431 prevăzute, în timp ce pe DJ 161B Bogata – Călărași, din cele 158 de accese prevăzute au fost finalizate 86, în condițiile în care la peste 90% dintre accese au fost montate tuburile de scurgere, a fost realizată balastarea și se execută lucrări de cofrare și turnare a betonului în vederea finalizării acestora.

Pe DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău, unde este prevăzută realizarea a 449 de accese la proprietăți, au fost finalizate 216. Nu în ultimul rând, pe DJ 151C Tritenii de Jos au fost executate primele 82 de accese din cele 165 prevăzute.

Comenteaza