Lucrările de modernizare pe Drumul Bistriței avansează în ritm alert

Lucrările de modernizare pe Drumul Bistriței avansează în ritm alert

În contextul condițiilor meteorologice extrem de favorabile, lucrările de reabilitare și modernizare derulate de Consiliul Județean Cluj pe Drumul Bistriței avansează în ritm alert, pe ambele loturi.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

În această etapă, pe Lotul 1, pe drumul județean 161G (DJ 109C) – Sucutard – Chiriș – Pălatca – Vaida Cămăraș – DN 16  se execută casete de lărgire a căii de rulare, drenuri și taluzări. De asemenea, pe drumul județean 172A limită cu județul Bistrița – Țaga lucrările constau în defrișări de vegetație din vecinătatea căii de rulare și alte lucrări pregătitoare în vederea asigurării unui front de lucru consistent.

Pe Lotul 2, pe drumul județean 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C se execută rigole carosabile și completări cu piatră spartă, pe sectoare.

De mare complexitate și anvergură, proiectul de reabilitare și modernizare, cu fonduri europene, a Drumului Bistriței presupune intervenția în profunzimea drumului, începând de la fundație și terminând prin aşternerea a două straturi de covor asfaltic, binder şi strat de uzură.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza