Lucrările de pe Moţilor întind la maxim nervii clujenilor: "domnule Boc, am ajuns la capătul puterilor"

Lucrările de pe Moţilor întind la maxim nervii clujenilor:
Au suportat cât au suportat, însă acum au ajuns la capătul răbdării. Traficul absolut infernal şi ritmul extrem de lent în care se mişcă muncitorii care se ocupă de reabilitarea Căii Moţilor le-a ajuns la os.

Dacă în timpul verii mai era cum era, odată cu terminarea sezonului de concedii şi cu venirea noului an şcolar, traficul de pe Moţilor a ajuns să testeze până şi nervii celor mai calmi dintre clujeni. Zecile de minute pierdute în maşina personală, în taximetre sau în mijloacele de transport în comun, pe parcursul traversării acestei intens circulate artere de circulaţie, au stârnit reacţii dure din partea locuitorilor municipiului, care cer urgentarea lucrărilor de reabilitare. 

Doi cetăţeni exasperaţi de situaţie, ajunşi în pragul disperării, au decis să-şi aducă nemulţumirile în atenţia autorităţilor locale în aceeaşi zi, postând reclamaţii pe portalul domnuleprimar.ro. Primul dintre ei se plânge că a pierdut luni o jumătate de oră într-un autobuz, problemă pe care debutul anului şcolar doar o va agrava. În mesajul trimis el cere grăbirea lucrărilor, în special pe străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun.

"Vă rog respectuos să urgentaţi finalizarea reparaţiilor de pe str. Moţilor. Astăzi, 31 august, am staţionat timp de 30 de minute într-un autobuz nr. 29, pe str. Moţilor, din cauza unei maşini parcate, care bloca circulaţia de pe singurul fir de circulaţie. E de neînţeles modul în care se fac aceste lucrări, fără să se asigure o minimă posibilitate de acces pentru transportul în comun, nu mai vorbim de cel privat.

Peste 2 săptămâni încep cursurile la şcoli, va fi infernal traficul. Degeaba suplimentaţi autobuzele dacă durează peste 30 de minute să cobori de pe Calea Floreşti la staţia Memorandumului. Oricum liniile RATUC vor fi pline după 15 septembrie, dar nu ai nici garanţia că vei ajunge în timp util, atâta timp cât autobuzele stau pe o singură bandă. Urgentaţi reparaţiile pe străzile unde sunt linii RATUC! În momentul actual traficul este îngrozitor, ajungem la disperare! Faceţi ceva, acţionaţi!", a transmis acesta. 

În mod similar, cel de-al doilea clujean revoltat de situaţie se arată deranjat de traficul infernal, dar şi de modul haotic şi ineficient în care se derulează reabilitarea străzii. 

"A durat 30 de minute ca autobuzul să ajungă de la Sora la Agronomie. E prea mult! Am ajuns la capătul puterilor. E cu atât mai dureros datorită faptului că nu vedem nicio soluţie şi nicio perspectivă: se lucrează haotic, fără nici un plan (sau cel puţin nu unul logic şi eficient). De asemenea, viteza cu care se derulează lucrările e departe de ce ar trebui să fie", a scris el.

În reclamaţia sa, clujeanul îndeamnă autorităţile locale să dea dovadă de interes faţă de cetăţenii municipiului, pentru a rezolva o situaţie care a devenit insuportabilă. 

"Domnule Boc, am ajuns la capătul puterilor - şi asta în perioada de vară când oraşul trebuia să fie mai relaxat. După episodul "Memo" care a părut interminabil, trăim acum şi partea a doua - "Moţilor". E momentul să ne arătaţi că vă pasă şi să luaţi atitudine. Să puneţi banii publici în slujba clujenilor şi să ne oferiţi soluţii reale la aceste probleme.

Vedem în prea multe zile că lucrările se opresc devreme, când încă e lumină afară. Ca să nu mai vorbim de momentele în care "Dorelii" stau înfipţi câte 10 în lopeţi la câţiva metri de unul care sapă. Vă rog luaţi atitudine pentru că situaţia a devenit insuportabilă. Probabil nu doar pentru mine, ci pentru toţi locuitorii din Mănăştur şi cu siguranţă şi o mare parte din floreşteni", a mai precizat acesta.

Un alt clujean a decis să-i adreseze nemulţumirile direct unui consilier local, în speranţa că poate aşa doleanţele sale vor ajunge la urechile autorităţilor. În mesajul trimis, acesta cere devierea traseului liniei 30 de autobuze, astfel încât să evite Calea Moţilor. 

"Salut. Scuze că te deranjez. Te rog, dacă poţi, să ceri la RATUC să devieze circulaţia liniei 30 prin altă parte decât pe Moţilor, deoarece tot timpul este blocat. Acuma stăm în staţii în Grigorescu de 20 minute şi nu vine nici un autobuz. Cică trimit unul special, da oricum nu vom încăpea toţi. Multumesc şi scuze de deranj", a afirmat acesta.

Lucrările de modernizare a Căii Moţilor, parte din proiectul european „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centrul istoric", au demarat în 15 iunie şi ar trebui să fie finalizate în 15 octombrie. 

Licitaţia pentru efectuarea lucrărilor a fost câştigată de societatea Viarom Construct, cu o ofertă de 16,9 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, sumă cu 7,3 milioane mai mică decât valoarea estimată a proiectului, de 24,2 milioane de lei, fără TVA. În proiect sunt incluse alte trei străzi din centru: I. C. Brătianu, Avram Iancu şi Memorandumului.

Comenteaza