Lucrările din Piața Blaga vor dura până în noiembrie. Boc: Faceți-vă acum poză cu piața, pentru că nu o veți mai recunoaște!

Lucrările din Piața Blaga vor dura până în noiembrie. Boc: Faceți-vă acum poză cu piața, pentru că nu o veți mai recunoaște!
| Foto: Facebook/Emil Boc

Lucrările din zona centrală care includ modernizarea Pieței Lucian Blaga și a străzilor Napoca, Petru Maior, Emil Isac și un tronson de pe strada Republicii trebuie să fie gata până la finalul lunii noiembrie.

Primarul Emil Boc a precizat că monitorizează zilnic evoluția lucrărilor pentru ca șantierul să nu se prelungească peste termenul asumat de 6 luni.

”Piața Blaga e o lucrare importantă și suntem în faza de pregătire. În momentul de față trebuie să intervină Compania de apă, Electrica și cei cu cablurile subterane, cărora le-am trasat termene clare pentru intervențiile lor. După aceea intrăm noi cu modernizare, asfaltare, pavare cu granit, plantat pomi, amenajat piste de biciclete. Până la sfârșitul lunii iunie, tronsonul de Piața Blaga - strada Republicii până la intersecția cu strada Avram Iancu va fi gata. Pentru luna septembrie vor fi gata străzile Napoca, Emil Isac și Petru Maior. Se va lucra intens peste vară, iar termenul final pentru Piața Blaga este 30 noiembrie. E termenul maximal de 6 luni asumat de firma constructoare. Ce pot spune ste că îi urmăresc zilnic și deocamdată se țin de termene ”, a declarat Emil Boc la Napoca FM.

Primarul spune că Piața Lucian Blaga va fi de nerecunoscut în urma lucrărilor de modernizare. ”În primul rând vom avea foarte mulți copaci, că acum nu sunt acolo deloc, va fi o piațetă în fața la Metropol, va fi o restructurare a circulației, pavaje cu granit în fața Casei de Cultură, totul se schimbă. Faceți-vă poze cu Piața Blaga acum, pentru că nu o veți recunoaște!”, a adăugat primarul.

Emil Boc a precizat că modernizările vor continua și în centrele de cartier nu numai în zona centrală a orașului. ”Toate centerele de cartier vor avea modernizări de tipul străzii Molnar Piuariu, din Mărăști, sigur după o consultare publică, va fi iluminat modern, spațiu verde, bănci cu prize pentru încărcat telefoane, vom lucra în fiecare cartier să avem aceste oaze de modernitate”.

 

Comenteaza