Foto Lucrările la Baza sportivă „La Terenuri”, realizate în proporție de 85%

Lucrările la Baza sportivă „La Terenuri”, realizate în proporție de 85%

Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a declarat că lucrările sunt finalizate în proporție de 85%, astfel încât, la mijlocul acestui an, clujenii să se poată bucura de noua bază sportivă.

 

„Baza sportivă La Terenuri este gata în proporție de 85%, lucrările arată foarte bine. Este o lucrare mare, întârziată. Sperăm ca până la mijlocul acestui an să fie gata, iar clujenii să se poată bucura de această bază sportivă. Vor fi terenuri pentru baschet, pentru tenis, volei, minifotbal. Va fi un amfiteatru, o pistă pentru alergare de aproximativ 1,3 km. Va fi și o clădire multifuncțională care este deja gata în proporție de 98%. Sunt acolo câteva locuri în care poți să-ți cumperi o cafea, să bei un răcoritor.

S-a viabilizat acolo și pârâul Popii. Sunt niște lucrări de mare anvergură care au fost făcute acolo, din păcate întâziate, dar arată în acest moment foarte bine. Se mai lucrează la componenta de detalii, sunt plantați peste 400 de arbori, dintr-un total de 482 care vor fi plantați acolo. Sunt montate deja și foarte multe obiecte de joacă și de recreere, care arată la nivelul anului 2022”, a declarat Dan Tarcea, la ZIUA LIVE. 

Investiția are ca obiect crearea unei zone de agrement cu facilități moderne pe o suprafață de peste 4,2 hectare, iar proiectul cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber: tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei, amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă.

De asemenea, vor fi create terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness. Pentru activități indoor, baza sportivă prevede o clădire multifuncțională în care pot avea loc variate sporturi precum squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic.

Suprafața de spații verzi amenajate în cadrul zonei de agrement este de peste 18.000 de metri pătrați, iar investiția cuprinde crearea de parcări auto și facilități pentru biciclete: stație pentru bike sharing și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice. Căile de acces vor fi modernizate și se vor crea două pasaje de trecere peste pârâul Calvaria.

Contractor general al lucrărilor este Asocierea SC RO-Verde Landscaping SRL –SC Opentrans SRL - SC Electrogroup SA - SC Cris Garden SRL - SC Prospect Dill SRL. Valoarea contractului se ridică la 26,5 milioane de lei fără TVA, din care servicii de proiectare: 501.360 lei fără TV, servicii de asistență tehnică: 90.680 lei fără TVA,  valoarea lucrărilor de execuție: 25.989.576,15 lei fără TVA.

Comenteaza