Lucrările la noua pistă ameninţă Consiliul Judeţean cu un nou proces

Lucrările la noua pistă ameninţă Consiliul Judeţean cu un nou proces
Proprietarii serelor din Someşeni acuză administraţia judeţeană că a permis accesul contructorilor de la Aeroport pe aceste terenuri, deşi ele făceau obiectul unui litigiu de revendicare ce nu fusese soluţionat în totalitate.

Cetăţenii nemulţumiţi de situaţia creată ameninţă că vor deschide un proces împotriva Consiliului Judeţean. Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, apreciază că demersul proprietarilor nu poate împiedica în nici un fel proiectul noii piste a Aeroportului.

În fostele sere din Someşeni, unde se cultivau legume pentru aprozarele comuniste ale Clujului, lucrările pentru noua pistă a Aeroportului au început demult. Iar asta în ciuda faptului că aceste terenuri făceau obiectul unui litigiu, ce s-a întins pe o perioadă de mai bine de zece ani. Unul dintre proprietari, Olimpia Trif, s-a plâns în şedinţa de Consiliu Judeţean că lucrările ar fi început chiar înainte de a le fi înmânate titlurile de proprietate, astfel că proprietarilor nu li s-a oferit nici măcar şansa de a li de aduce la cunoştinţă că au fost expropriaţi, aşa cum se cere prin lege. "S-a comis o ilegalitate, aşa încât noi vă avertizăm că vom deschide un proces împotriva Consiliului Judeţean", a comentat Olimpia Trif. În afara acestui aspect, Olimpia Trif, a reproşat Consiliului Judeţean şi faptul că preţurile pentru terenurile expropriate au fost schimbate după momentul în care se făcuse anunţul public de expropriere: "Toţi avocaţii pe care i-am consultat ne-au spus acelaşi lucru. Că s-a făcut o singură procedură de expropriere, nu mai multe. Prin urmare, dacă unii dintre proprietari au beneficiat de anumite despăgubiri, noi aveam acelelaşi drepturi ca şi ei. Avam dreptul de a primi exact aceleaşi sume, aşa cum au fost ele anunţate iniţial".

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a precizat că proprietarii sunt liberi să se adreseze instanţei, însă, acest aspect nu schimbă cu nimic faptul că ei au fost expropriaţi. "Noi nu avem de ce să lucrăm cu fiecare proprietar în parte sau să aşteptăm până când aceştia îşi rezolvă litigiile de revendicare. Noi am executat o procedură de expropriere legală. Am luat terenurile pe care plătim nişte despăgubiri. Altceva nu ne preocupă. Cei care sunt nemulţumiţi de sume, dacă au actele de proprietate în regulă, se pot adresa insanţei pentru a cere sume mai mari. Ne vom conforma oricărei decizii", a spus Uioreanu.

 

 

Comenteaza