Foto Lucrările la proiectul „Rethinking Someș” sunt în grafic. Plaja Grigorescu prinde contur

Modernizarea malurilor Someșului reprezintă unul dintre cele mai ample proiecte de revitalizare urbană derulate de Primăria municipiului Cluj-Napoca și are la bază conceptul „reîntoarcerea orașului cu fața la râu”.

Întreg obiectivul de investiții se întinde pe o suprafață de aproximativ 146.500 mp și cuprinde malurile intravilane ale Someșului în zona străzilor Paul Ioan, 1 Decembrie 1918, Plopilor, Gavril Muzicescu, Sigismund Toduță, Splaiul Independenței, Mamaia, Dragalina, precum și în zona adiacentă parcurilor Rozelor și Iuliu Hațieganu. De asemenea, proiectul continuă în zona Parcului Feroviarilor și a Parcului Armătura.

"Am vizitat astăzi tronsonul situat în cartierul Grigorescu, zonă care susține legătura între centrul de cartier (zona comercială și de servicii Mirăslău / Donath), zona de joacă și de agrement de pe malul Someșului (Parc „Plaja Grigorescu”) și, în continuarea acestora, zona centrală a orașului. A fost realizat podul pietonal și ciclistic peste Someș în zona Parcului Rozelor iar lucrările avansează conform graficului de implementare", transmite edilul Emil Boc. 

„Rethinking Someș” este realizat de firma spaniolă Practica (câștigătoarea concursului internațional de soluții), împreună cu Asocierea ACI Cluj (lider) - SOCOT SA - Simacek Facility Services, iar valoarea lucrărilor este de peste 22 mil euro. Termenul de finalizare al investiției pe cele 2 tronsoane: 2023.

Etichete
Comenteaza