Lucrările la Sopor ar putea începe în 2023. Dezbatere publică, în martie

Lucrările la Sopor ar putea începe în 2023. Dezbatere publică, în martie

O nouă dezbatere publică pe tema realizării cartierului Sopor ar urma să aibă loc în luna martie, conform edilului Emil Boc. Proiectul trebuie să mai treacă doar de votul Consiliului local pentru ca lucrările să înceapă în 2023. 

Prin P.U.Z.-ul Masterplan Sopor se propune realizarea următoareleor tipuri de proiecte:

Spații verzi publice de diferite categorii;
Tramă stradală cu diverse categorii de străzi publice;
Șase unități de învățământ;
Două zone cu dotări sportive;
Clădiri în parteneriat public-privat, clădiri funcționale mixte - blocuri cu șase etaje maxim de înălțime;
Zone pentru clădiri multifuncționale culturale.

PUZ-ul ar urma să fie aprobat, anul acesta, în Consiliu Local.  „Mai avem nevoie de avizul de la Aeronautica și de cel de Agenția de Mediu ca să putem să intrăm în dezbaterea publică și, la final de an, să aprobăm PUZ-ul. Au fost deja întâlniri cu cetățenii. Va fi cel mai mare cartier nou sau modernizat din România și sunt deja trasate druurile principale și secundare”, a spus Dan Tarcea la ZIUA LIVE, în primăvara acestui an.

Cartier de 250 de hectare

Primăria Cluj-Napoca este prima administrație publică locală din România care a demarat un proiect de dezvoltare de la zero a unui nou cartier de locuințe. Masterplanul viitorului cartier Sopor se va întinde pe o suprafață de 250 ha. PUZ al viitorului cartier este în curs de realizare de către o echipă de arhitecți care a fost aleasă în urma unui concurs internațional de soluții, câștigat de către Asiza Birou de Arhitectură – o echipă coordonată de arhitecții Vlad Sebastian Rusu și Octav Olănescu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza