Lumina şi asfaltul lipsesc din Pipera Clujului

Lumina şi asfaltul lipsesc din Pipera Clujului
Administraţia locală clujeană şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj au pus la punct un grafic comun pentru reabilitarea şi echiparea cu reţea de iluminat public a străzilor Bună Ziua şi Fagului. Ambele lucrări urmau să fie gata în această lună.

Rigolele sunt gata, trotuarele, la fel, spun cele două instituţii partenere. Iluminatul public a fost instalat, însă nu este funcţional, însă va fi, în cel mai scurt timp, spun reprezentanţii primăriei. Covoarele asfaltice în zonele cu probleme vor fi turnate doar în octombrie, promit oficialii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj.

Cetăţenii din Pipera Clujului au cerut în repetate rânduri primăriei, prin memorii sau sesizări, lucrări de intervenţie pe artera Bună Ziua. Acum spun că de două luni nu se mai lucrează şi că nu s-a reuşit schimbarea "feţei" respectivei artere. Aceştia au sesizat situaţia redacţiei ZIUA de CLUJ şi s-au plâns că autorităţile au lăsat lucrările neterminate.

Conform înţelegerii din primărie şi DRDP din luna februarie 2012, arterele Bună Ziua şi Fagului (un traseu de 2,8 km) urmau să fie asfaltate/reparate până în luna septembrie, iar iluminatul public urma să fie funcţional din vara acestui an. Investiţia anunţată pentru modernizarea arterei principale din Pipera Clujului a fost de peste 1,3 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA). Cu aceşti bani, nu s-a reuşit însă ca lumina de pe stradă să se aprindă integral, nici să fie terminate lucrările de asfaltare Oficialii DRDP au declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că, în baza înţelegerii cu primăria, s-au executat rigolele de pe strada Bună Ziua, lucrare deja finalizată. "Noi am terminat deja de executat rigolele de scurgere de pe arteră. Gropile de pe Bună Ziua - Fagului au fost de asemenea plombate, conform aceleiaşi înţelegeri. Luna aceasta vom mai face o achiziţie de mixturi asfaltice pentru secţia Cluj, iar în octombrie vom mai pune covoare astfaltice pe zonele cu probleme. De trotuare s-a ocupat primăria, pentru că acestea nu intră în obiectul nostru de activitate", a spus şeful DRDP Cluj, Eugen Cecan.

Din punctul de vedere al primăriei, lucrările de pe Bună Ziua sunt gata.

"Trotuarele au fost terminate. Am instalat şi stâlpii de iluminat şi noile corpuri. Iluminatul public a fost legat provizoriu la un punct de alimentare care însă nu rezistă reţelei, motiv pentru care nu se aprind toate corpurile. Am făcut adrese către Electrica şi aşteptăm de la ei o alternativă, să ne răspundă şi să ne dea aviz de racordare la un alt punct de alimentare. Nu avem un termen pentru că depindem de ei. În cel mai scurt timp se va rezolva această problemă", a explicat purtătorul de cuvânt al primăriei, Oana Buzatu.

Strada Bună Ziua, care era utilizată ca una de tranzit prin Cluj-Napoca a traficului greu, este în administrarea DRDP (fiind transferată de două ori de către primărie, o dată în 2006 şi a doua oară în februarie 2011, după ce artera se întorsese dintr-o greşeală la municipiu, fără să fie modernizată, aşa cum se angajase Regionala de Drumuri n. red.). "După ce mai turnăm covoarele asflatice, în octombrie, vom preda artera primăriei", au menţionat reprezentanţii DRDP.

 

 

Comenteaza