Luna și autorizația. Proiectul-gigant de pe Frunzișului prinde contur

Luna și autorizația. Proiectul-gigant de pe Frunzișului prinde contur
Lângă Lidl apar blocuri multe

Autorizații la foc automat. Pe Frunzișului apar blocuri cât frunză și iarbă.

 

Omul de afaceri George Dorin Bob autorizează bloc după bloc pe strada Frunzișului, între Mănăștur și Zorilor. Deja patru dintre cele șapte blocuri pe care Bob le are în plan au fost autorizate.

Corpul 1 a primit AC în 9 ianuarie, iar alte trei corpuri au primit undă verde în 13 aprilie, 14 mai și 4 iunie. Este vorba despre clădiri peste nivelul cu care ne-am obișnuit. Au câte 14-15 etaje. Bob trebuie să scoată din buzunar o avere pentru a le ridica - a declarat că îl costă 17-18 milioane de lei fiecare - dar și profitul este consistent.

Suprafața totală pe care se contruiește cartierul este de șase hectare. Trei dintre autorizații au fost obținut de Studium Green SRL, în care Bob îl are ca acționar minoritar pe Vasile Brumaru, iar una de Napopark SRL, în care omul de afaceri este partener cu Cornel Tarța și cu societatea ATC (în care sunt parteneri tot Bob cu Tarța). Datele au fost culese de pe website-ul termene.ro.

Urmează să fie autorizate alte trei blocuri, de aceleași dimensiuni. În total, cartierul va avea 600 de apartamente. O parte din terenul deținut de Studium Green pe strada Frunzișului a fost vândut magazinului Lidl, care a fost inaugurat în decembrie 2016.

Cartierul a fost blocat o lungă perioadă de timp, din cauză că Studium Green și Lidl au promis că vor face, înainte de recepție, un sens giratoriu. Numai că magazinul s-a deschis fără sens și a ieșit un întreg scandal, care a ajuns până la Lidl Germania și s-a lăsat cu demiteri.

Acum, sensul giratoriu ar urma să se facă. El a fost autorizat în octombrie 2017; valabilitatea autorizației de construire este de 12 luni, interval în care lucrările trebuie demarate, așa încât e foarte posibil ca în curând să vedem buldozere în ”acul de păr” de pe Frunzișului.

4,8

milioane de lei va costa amenajarea sensului giratoriu. Cea mai mare parte de sumă va fi suportată de Lidl România.


În imediata apropiere a imobilelor pe care doreşte să le ridice George Dorin Bob ar urma să trece breteaua care va lega strada Frunzişului de centura metropolitană, care va ocoli Clujul prin partea sa sudică. În vecini de Studium Green s-au mai autorizat trei imobile cu câte 10 etaje. Autorizațiile de construire au fost solicitate de persoană fizică de o anume Liana Ruxanda Pop.

Comenteaza