Lunca Arieșului va fi refăcută cu 10 milioane de euro. Ce li s-a transmis primarilor din Apuseni

Lunca Arieșului va fi refăcută cu 10 milioane de euro. Ce li s-a transmis primarilor din Apuseni

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, directorul Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR), Victor Sandu, şi directorul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Mureş, Cristian Bratanovici, s-au întâlnit, la Câmpeni, cu primari din zona Munţilor Apuseni. 

Demnitarul a prezentat investiţiile derulate de Ministerul Apelor şi Pădurilor (MAP) în judeţul Alba, în 2018, precum şi decizia guvernului de a aloca fonduri în regim de urgenţă pentru refacerea unor zone calamitate în urma precipitaţiilor căzute în perioada iunie-iulie ale acestui an.

Acesta a comunicat celor prezenţi următoarele investiţii derulate de Ministerul Apelor şi Pădurilor: amenajarea râului Arieş şi afluenţi pentru apărarea împotriva inundaţiilor a localităţilor Câmpeni, Baia de Arieş, Lunca Arieşului şi aval acumulare Mihoieşti, judeţele Alba şi Cluj, valoarea investiţiei - 45,1 milioane de lei; regularizare pârâu Abrud, judeţul Alba, 3,3 milioane; regularizare pârâu Galda în Galda de Jos, judeţul Alba, 6,4 milioane; regularizare râu Pian aval localitate Strungari, judeţul Alba, 10,9 milioane.

La finalul întâlnirii, delegaţia condusă de ministrul apelor şi pădurilor şi reprezentanţii autorităţilor judeţene s-au deplasat la acumularea Mihoieşti, pentru a inspecta barajul şi lucrările hidrotehnice aferente acestuia. În drumul spre obiectiv, demnitarul s-a oprit pentru a inspecta lucrările de ecologizare a albiei râului Arieş, pe care Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba le efectuează la periferia oraşului Câmpeni.

Deneş a avut o întâlnire şi cu silvicultorii, cărora le-a adus la cunoştinţă noile modificări ale Codului Silvic şi, de asemenea, le-a vorbit şi despre un recent ordin de ministru, care a fost emis în vederea reglementării procedurilor de valorificare a produselor accidentale (arbori doborâţi în urma fenomenelor hidrometeorologice).

Comenteaza