Magazinele care practică reduceri "mincinoase", amendate de polițiștii locali

Magazinele care practică reduceri
Proprietarii unor magazine din Cluj-Napoca au fost amendati de poliţiştii locali din cadrul Serviciului inspecţie comercială pentru că nu au respectat legea şi au afişat reduceri false.

În această săptămână au fost verificaţi 25 de agenţi economici, în urma controalelor fiind depistate o serie de nereguli. Printre ele se numără nedepunerea notificării la Primăria Cluj-Napoca pentru vânzările cu preţ redus, care intră în categoria soldărilor, afişarea necorespunzătoare a preţurilor şi nerespectarea prevederilor legale privind sectorizarea mărfurilor cu preţ redus.

"Pentru neregulile constatate, în 14 cazuri au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, conform HCL nr. 150/2009 şi OG nr. 99/2000 republicată, în valoare de 11.100 lei", au informat polițiștii locali.

În prezent, la Cluj-Napoca sunt 37 de magazine care practică vânzarea cu preț redus. Pentru a putea vinde la preț redus firmele au obligația de a depune notificare la Primăria Cluj-Napoca cu 15 zile înainte de a începe soldările. Perioada de soldare se desfășoară între 15 ianuarie și 15 aprilie 2016.

 

Comenteaza