Mai marii primăriei se întrec în promisiuni

Mai marii primăriei se întrec în promisiuni
Unele probleme nerezolvate dar promise de mai mult timp, de către administraţia oraşului, sunt readuse în discuţie de unii cetăţeni cu spirit civic.

Un asemenea exemplu este cel al unui clujean, pe nume Eugen, de pe strada Frunzişului, pe varianta Zorilor-Mănăştur, care a semnalat atât primarului Emil Boc, cât şi viceprimarului Gheorghe Şurubaru, în mai multe emisiuni radiofonice, în ultimele luni, că pe această stradă nu există decât o singură trecere de pietoni şi aceea nesemaforizată, iar traversarea ei devine o adevărată aventură.

Una dintre cele mai aglomerate artere din Cluj-Napoca este varianta Zorilor-Mănăştur, care preia şi o mare parte din traficul de tranzit. Când strada nu este blocată de aglomeraţie (în special seara, între orele 17,00 - 18,30), maşinile circulă cu viteză mare. Aici au loc şi multe accidente, viteza fiind una dintre principalele cauze, alături de trecerea peste linia continuă de pe un sens pe altul.

Într-o emisiune difuzată de postul de radio Napoca FM la sfârşitul săptămânii trecute, clujeanul a revenit cu mai vechea sa cerere la viceprimarul Şurubaru, pentru instalarea unui semafor pe strada Frunzişului.

„Îmi aduc minte că noi am mai discutat de mai multe ori această problemă, inclusiv cu domnul primar aţi discutat şi aţi ridicat acest aspect. În acest moment la nivelul primăriei problema dumneavoastră este consemnată, urmează să se facă în acest an licitaţia, exact cum v-am spus, pentru semafoare, dorim să amplasăm în acea zonă un semafor, şi de ce nu acele praguri care reduc viteza de deplasare pe strada Frunzişului", a spus viceprimarul Şurubaru.
După o observaţie a cetăţeanului, viceprimarul a completat: „Aveţi dreptate, aţi observat foarte bine că aşa cum ştim cu toţii acolo unde circulă mijloace de transport în comun, nu se pot amplasa pragurile, cu toate că sunt foarte bune, amplasarea semaforului este în discuţie acum, desigur vom avea nevoie şi de avizul Comisiei pentru siguranţa circulaţiei."

Cu alte ocazii, oficiali ai primăriei Cluj-Napoca au susţinut altceva. În data de 19 noiembrie 2015, chiar primarul Emil Boc a declarat tot la postul de radio Napoca FM că în Comisia de Circulaţie a municipiului s-a luat decizia de amenajare a unor praguri de sol pe strada Frunzişului, poliţia rutieră având cuvântul decisiv în acest sens. Tot atunci primarul Emil Boc a spus că termenul limită până la care vor fi făcute aceste praguri de sol este data de 30 noiembrie 2015.

La începutul lunii decembrie 2015, Mirela Mărincean, Şef Serviciu Siguranţa Circulaţiei din primăria Cluj-Napoca, a declarat pentru ZIUA de CLUJ: „Trebuie să facem un singur prag de sol pe strada Frunzişului înainte de trecerea de pietoni, e o singură trecere de pietoni acolo, numai că pragul trebuie marcat ca lumea să nu fie surprinsă de el. Nu am avut deocamdată condiţii meteo pentru marcaje. Dacă avem vreme bună, vom face pragul şi marcajul luna aceasta dacă nu rămâne pentru la primăvară".

Acum viceprimarul Gheorghe Şurubaru revine cu ideea semaforului pe strada Frunzişului, care s-ar putea realiza în acest an după aprobarea în comisia de circulaţie şi după ce se finalizează licitaţia privind cumpărarea de semafoare.

 

 

 

 

 

Comenteaza