Mai mult loc pentru maşini. O arteră din Cluj ar urma să se lărgească la cinci benzi

Mai mult loc pentru maşini. O arteră din Cluj ar urma să se lărgească la cinci benzi
Municipalitatea doreşte să lărgească o arteră importantă a Clujului cu o bandă.

Calea Mănăştur, una dintre arterele extrem de importante ale Clujului, ar urma să fie extinsă de la patru la cinci benzi. Pentru a realiza acest lucru, urmează să se reducă trotuarele, care sunt destul de generoase în zona respectivă. Viceprimarul Dan Tarcea a explicat, marţi, la Realitatea FM Cluj, că ideea a ajuns pe masa proiectanţilor.

„Dorim să lărgim strada Calea Mănăştur, la trei benzi pe unul dintre sensuri. Aşteptăm răspunsul proiectanţilor. Cred că banda suplimentară va fi pentru mijloacele de transport în comun şi vom încerca să scoatem traficul din Cluj cât mai uşor, adică pe sensul spre Floreşti", a spus Tarcea.

Ideea de realizare a unei benzi dedicate mijloacelor de transport pe relaţia est-vest s-a tot discutat la Cluj şi urmează să fie organizată o dezbatere publică. Specialiştii au venit cu soluţii unei benzi de la biserica Sf. Petru până la primărie, dar nu au găsit încă rezolvare pentru strada Moţilor.

Aceasta are patru benzi, două pe sens, iar dacă se introduc benzile dedicate mai rămân doar două benzi pentru automobile. Practic, până se va agrea o soluţie de sens unic sau de benzi reversibile pe Moţilor, s-ar putea ca banda dedicată să se întrerupă de la primărie până la intrarea pe Calea Mănăştur.

„În condiţiile în care vom face trei benzi pe Calea Mănăştur, una va fi sigur dedicată mijloacelor de transport în comun. Dar vrem continuitate din Mănăştur până în Mărăşti, pentru că dacă facem numai segmente de 2-300 m de benzi dedicate nu rezolvăm nimic", a subliniat viceprimarul.

Potrivit lui Tarcea, lucrările la Calea Mănăştur ar urma să se realizeze anul acesta. Momentan, banda dedicată mijloacelor de transport în comun funcţionează pe relaţia vest-est, pe Memorandumului şi Bd. 21 Decembrie, respectiv pe o porţiune scurtă din Piaţa Ştefan cel Mare.

Comenteaza