Foto Mai multe familii ar putea rămâne fără casă pentru o piaţetă în proiectul modernizării Moţilor - Mănăştur. Ce spune Primăria

Proiectul modernizării şi lărgirii străzilor Calea Moţilor - Calea Mănăştur prevede şi realizarea unei piaţete. Conform documentelor publicate pe site-ul municipalităţii, mai multe familii se tem că vor rămâne fără case, locuineţe lor fiind propuse spre expropriere. 

"Subsemnaţii, împreună cu cei doi copii şi nepoţii, locuim în cele două imobile de pe strada Moţilor nr. 118, ai căror proprietari suntem. În urma comunicării primăriei, aflăm că proprietăţile sunt amplasate în zona propusă pentru spaţii de tip piaţetă şi că sunt propuse spre demolare/expropriere. Având în vedere cele reiterate, spectrul demolării/exproprierii planează asupra vieţii vieţii subsemnaţilor. De asemenea, imobilele nu stau în calea lărgirii străzilor. Ne opunem acestui plan", se arată în documentaţia citată. Acesta este doar una din situaţiile exprimate de către cei din zonă. 

Municipalitatea a răspuns că "în ceea ce priveşte procedurile de expropriere a terenurilor/proprietăţilor private afectate de lucrare, acestea vor fi demarate după adoptarea indicatorilor tehnico-economici. Întrucât, la acest moment se află în curs de elaborare PUZ şi SF final, culoarul propus spre expropriere nu este final". 

48 de proprietăţi afectate de lucrări. Despăgubiri de 9.2 milioane lei

Primăria Cluj-Napoca va plăti exproprieri în valoare de 9.266.131 lei pentru modernizarea Calea Moților-Calea Mănăștur-strada Uzinei Electrice-strada Oțetului-strada Mărginașă. Banii provin din bugetul local. 
Evaluarea imobiliară a fost efectuată de către SC MONDEV REAL ESTATE SRL. Conform documentaţiei tehnice, sunt afectate un număr de 48 de imobile, din care 25 se află în domeniul privat, iar 23 în domeniul public al municipalităţii clujene

Comenteaza