Video MÂINE este ultima zi pentru plata impozitelor cu bonificație

MÂINE este ultima zi pentru plata impozitelor cu bonificație
| Foto: Arhiva

Joi, 31 martie 2022, este ultima zi în care clujenii își mai pot plăti taxele și impozitele locale pentru anul în curs și pot beneficia de bonificația de 10% din valoarea acestora stabilită de Consiliul Local, conform legii.

Până în prezent și-au achitat impozitele 166.905 de clujeni, persoane fizice (însumând 57.109.387 lei) și 8.870 persoane juridice (însumând 46.471.533 lei). Potrivit reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca, volumul încasărilor online a crescut cu 14%, față de aceeași perioadă a anului 2021. 

Modalități de plată a taxelor și impozitelor

online, cu autentificare, pe site-ul https://www.e-primariaclujnapoca.ro/taxe/(prin e-cont)
online, fără autentificare, cu ajutorul codului QR de pe înștiințarea de plată a impozitelor
online, pe site-ul https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. Spre deosebire de persoanele fizice, reprezentanții persoanelor juridice pot achita taxele și impozitele locale doar după autentificarea în contul de utilizator, atât pe ghiseul.ro, cât și pe www.primariaclujnapoca.ro.
prin virament bancar, în conturile instituției deschise la Trezorerie (conturile IBAN pot consultate AICI)
prin numerar sau card bancar la ghișeele primăriilor de cartier, la primăria din Piața Unirii nr. 1, precum și la Centrul de Informare pentru Cetățeni Calea Moților nr. 7

„Clujenii au obligaţia, în conformitate cu Legea Codului Fiscal, ca până la sfârşitul lunii martie să-şi achite jumătate din impozitul pe anul în curs, iar cealaltă jumătate până la sfârşitul lunii septembrie”, au transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Pe canalul de Youtube al primăriei, există mai multe videoclipuri explicative care arată procedura pas cu pas pentru plata online.

În anul 2021, volumul încasărilor online la taxe și impozite al Primăriei Cluj-Napoca a crescut cu 54% față de anul 2020. Situația încasărilor înregistrate este următoarea:

cu card: creșterea volumului de încasări față de 2020 cu 15%
online: creșterea volumului de încasări față de 2020 cu 54%
virament bancar: creșterea volumului de încasări față de 2020 cu 18%

De asemenea, 27.464 persoane au plătit anul trecut prin scanare QR code, față de 8112 în 2020. Printre cele mai accesate servicii de plăți sunt plata abonamentelor de parcare, dar și cea a impozitelor și taxelor locale. 

Comenteaza