Mall-ul de pe Calea Turzii ajunge în Comisia de urbanism a Primăriei Cluj-Napoca

Mall-ul de pe Calea Turzii ajunge în Comisia de urbanism a Primăriei Cluj-Napoca

PUD-ul pentru viitorul mall de pe Calea Turzii intră în Comisia de urbanism a Primăriei, de săptămâna această. Clădirea va avea regim de înălțime P+1, beneficiar este firma HEXAGON RETAIL PROPERTIES SRL, iar proiectant S.C. SQM Architecture S.R.L. Cluj Napoca.

''Prezenta documentație s-a întocmit la solicitarea beneficiarului HEXAGON RETAIL PROPERTIES SRL, proprietar al terenului identificat prin C.F. nr. 345882, constând în teren intravilan cu suprafața de 11433 mp, necesară informării asupra condițiilor de autorizare a lucrărilor de execuție pentru obiectivul ELABORARE P.U.D., ELABORARE DOCUMENTATIE PENTRU AUTORIZAREA LUCRARILOR DE DESFIINTARE CORP C1 SI C2, DESFIINTARE PARTIALA CORP C3, RECONFIGURARE CONSTRUCTIE, MODIFICARI INTERIOARE, SCHIMBAREA DESTINATIEI DIN CONSTRUCTIE MULTIFUNCTIONALA IN SPATIU COMERCIAL (SUPERMARKET), AMPLASARE POST TRAFO, AMPLASARE DOUA TOTEME SI PANOURI PUBLICITARE, AMENAJARI EXTERIOARE, ACCESURI SI PARCAJE, ÎMPREJMUIRE PARTIALA, ORGANIZARE DE SANTIER cu adresa pe str. Calea Turzii, nr. 178C, mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj'', se arata in documentele publicate pe site-ul primariei.

Nr. total parcari necesare: 106 locuri. Parcari exterioare propuse: 92 locuri parcare (din care 6 locuri de parcare cu statii de incarcare vehicule electrice, 4 locuri de parcare pentru persoane cu dizabilitati si un loc de parcare de tip "mama si copilul"). Parcari acoperite propuse (sub magazin): 58 locuri parcare (din care 2 locuri de parcare de tip "mama si copilul"). Nr. total locuri parcare pentru biciclete propuse: 31 locuri.

Accesul auto principal și cel pietonal se vor realiza din strada Calea Turzii, din partea estica a parcelei. Accesul auto de seviciu se va realiza din str. Alecu Russo. Locurile de parcare vor fi organizate suprateran, pe sol. Se vor amenaja trotuare de garda in jurul constructiei. De asemenea, trotuarele pentru accesul pietonal in cladire vor fi pavate cu pavaj. Restul terenului va fi amenajat cu alei pietonale si spatii verzi.

Se vor avea in vedere prevederile Avizului de principiu al PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA, Serviciul siguranta circulatiei – nr. 649776 /446 din 12.07.2023, astfel urmatoarele investitii se vor face pe cheltuiala investitorului:

- strazii Alecu Russo intre C.Turzii și str.Ana Aslan i se va asigura latimea de 9m din care 7m carosabil si un trotuar de 2 m, excepție zona care asigura accesul auto în incinta spațiului comercial propus unde se vor asigura 11 m din care: 9 m carosabil (3 benzi) și un trotuar de 2m;
- din zona studiata se va dezmembra și se vor inscrie cu titlu de drum suprafetele necesare largirii strazilor C.Turzii, Alecu Russo și Ana Aslan conform prevederilor PUG, respectiv la str. Alecu Russo se va opera dezmembrare suplimentara în concordanta cu reorganizarea profilului stradal aprobat;
- se va amenaja și asfalta breteaua carosabila de intrare din Calea Turzii;
- se vor intocmi proiectele de specialitate necesare pentru obtinerea Autorizatiei de Construire si executia lucrarilor de: semnalizare rutiera orizontala si verticala, amenajare si asfaltare a strazilor Ana Aslan - pe lungimea frontului la strada si Alecu Russo, pentru realizarea retelei pluviale și a retelelor edilitare, de iluminat public, etc. Proiectele intocmite vor respectarea NP 051/2012, NP 24/202 2 iar pentru planul de semnalizare rutiera orizontala si verticala este obligatorie obtinerea avizului Politiei rutiere. Aceste lucrari se vor realiza anterior emiterii Autorizatiei de Construire a cladirii propuse.

GSK a vândut ultima fabrică pe care o mai avea în România, anul trecut, către Hexagon Retail Properties, grup cu capital privat, implicat în proiecte imobiliare și de retail din Cluj-Napoca și București. Hexagon este deținut de Raul Ciurtin, familia Dobra și Florin Mariș și vrea să dezvolte un proiect de retail pe terenul fabricii.

Construcția fabricii de suplimente a fost finalizată în 2015, iar proprietatea este localizată strategic cu acces la drumul european E81 și autostrada A3 și poate fi folosită în scopuri multiple – livrări last-mile, logistică sau depozitare. Spatiul constă într-o clădire separată de birouri de 2.000 mp, aproximativ 3.800 mp de depozite formate din camere curate, temperatura controlată și aproximativ 12.800 mp de teren.

Comenteaza