Mănășturenii și-au curățat cartierul de gunoaie

Mănășturenii și-au curățat cartierul de gunoaie
Locuitorii celui mai mare cartier al Clujului au decis să facă ordine în zonă | Foto: Buletin de Mănăștur

Voluntari ai Iniţiativei pentru Mănăştur au luat la pas zona verde de La Terenuri şi au pornit o miniacţiune de ecologizare în cartier.

"Din nefericire, situaţia generată de închiderea gropii de gunoi de la Pata Rât a dus la aglomerarea pădurii Făget de la marginea cartierului cu tabere nomade, care „împodobesc” atât pădurea cât şi malul Pârâului Calvaria (Ţiganilor).

„Recolta” zilnică ce o culeg din punctele de colectare a gunoiului de la blocurile din Mănăştur este împrăştiată pur şi simplu atât în pădure, cât şi pe malul pârâului. Cantitatea foarte mare de gunoi împrăştiată pe o zonă întinsă a pârâului nu a putut fi adunată în totalitate de către voluntari. În consecinţă, aceştia au sesizat primăria şi au solicitat sprijinul şi intervenţia acesteia.

Remarcăm acţiunile individuale ale unor cetăţeni, prin care zeci de saci sunt umpluţi cu mizeriile lăsate prin Făget, dar şi răspunsul, de obicei, prompt al celor de la Spaţii Verzi, când sunt rugaţi să-i ridice, ca şi multitudinea de sesizări depuse pe aplicaţia My-cluj, legate de rampele de gunoi din pădure.

Acestea sunt câteva din acţiunile prin care, şi în această primăvară, mănăşturenii atrag atenţia asupra situaţiei în care se află atât zona verde La Terenuri, cât şi Făgetul. Cantitatea imensă de gunoaie şi de deşeuri, rezultate din construcţii şi nu numai, pare a fi fără sfârşit, de aceea sunt necesare atât eforturile individuale, dar mai ales implicarea rapidă şi hotărâtă a administraţiei locale şi a direcţiilor cu atribuţii legate de mediu şi ordine publică", relatează publicația Buletin de Mănăștur.

Comenteaza