Mastodontul imobiliar de pe Oașului, pe masa Comisiei de Urbanism

Mastodontul imobiliar de pe Oașului, pe masa Comisiei de Urbanism

Imobile de 9 etaje vor fi ridicate pe strada Oașului nr. 27, pe locul unei foste farbrici. Proiectul ajunge pe masa Comsiei de Urbanism, faza PUZ, in 11 ianuarie 2023.

Terenul se afla in proprietatea privata a S.C. HEXAGON DISTRICT S.R.L. si este situat in intravilanul municipiului Cluj-Napoca, in zona de nord a orasului, in zona Garii, in afara perimetrului de protectie a valorilor istorice si arhitectural-urbanistice. Situl este delimitat la Nord de str. Fundatura Oasului, la Est de str. Oasului, la sud de str. Garii si la vest de proprietati private, ce fac obiectul unui studiu urbanistic aflat in curs de aprobare – PUZ Libertatea. Proiectanti sunt cei de la Arhimar.

Categoriile de lucrari necesare investitiei vor fi:

a) Construire cladiri de locuinte colective, cu dotari de comert / servicii la parter, cladiri cu functiuni administrative, medicale si turistice, cu regim maxim de inaltime 2S+P+9;
b) Racorduri la retele tehnico – edilitare existente
c) Sistematizarea verticala a terenului
d) Amenajare platforme, alei si drumuri de incinta
e) Amenajare spatii verzi si plantate
f) Platforme gospodaresti si amenajari tehnico-edilitare
g) Amenajarea strazilor adiacente situlu: Oasului, Fundatura Oasului, str. Garii - cu alei auto, velo, pietonale si spatii verzi conform profilelor stradale din Anexa 6, P.U.G.
h) Dezmembrarea suprafetelor afectate de servitute de utilitate publica si a suprafetelor de teren necesare modernizarii strazii Fundatura Oasului

La subsoluri se vor prevedea parcari auto si de biciclete, precum si spatiile tehnice necesare functiunilor propuse. Pe domeniul public se vor amenaja 8 locuri de parcare pe frontul sudic al str. Fundatura Oasului, care vor functiona ca parcari publice pentru persoane cu dizabilitati si parcari electrice, deservind functiunile de interes public propuse.

Hexagon District SRL face parte din grupul de firme Hexagon, controlate de Florin Mariș, fiul fostului director al Direcției Silvice Cluj, Traian Mariș, prins în flagrant pentru luare de mită și condamnat la trei ani de închisoare. Între timp Traian Mariș a decedat.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza