Măsuri la Permise și Înmatriculări: ghișeu special pentru firmele care vând mașini la mâna a doua, trasee noi pentru şcoala de şoferi

Măsuri la Permise și Înmatriculări: ghișeu special pentru firmele care vând mașini la mâna a doua, trasee noi pentru şcoala de şoferi

Prefectul Mircea Abrudean a anunţat măsurile menite să rezolve problemele de la Serviciul Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SRPCIV).

Timpii îndelungați de așteptare, condițiile improprii pentru cetățeni și angajați și lipsa parcărilor sunt principalele probleme identificate de prefect la SRPCIV. Cauzele principale sunt personalul insuficient (33 de angajați) și sediul impropriu în care serviciul își desfășoară activitatea.

Ca o primă măsură, în fiecare zi, în intervalul 19:00-20:00, va fi pus un ghişeu la dispoziţia persoanelor juridice care au obiect de activitate comercializarea de autovehicule second-hand, conform codului unic de identificare. Începând cu 23 martie, timpul de procesare al dosarelor va fi redus de la 10 la 5 minute.

Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu o serie de servicii unde timpul de aşteptare era mare. Dacă pentru preschimbarea permisului de conducere anul trecut era nevoie de 20 de zile, prefectul promite că, de săptămâna viitoare, timpul va scădea la cinci zile. La înmatriculările și transcrieri timpul a fost redus deja de la 32 de zile la 15.

Anul trecut, autorizarea provizorie cu numere roșii se făcea în 19 zile, iar Abrudean vrea ca termenul să scadă la cinci zile începând cu 25 februarie. Programarea la proba practică a examenului de șofer se făcea anul trecut într-un termen de până la 50 de zile, dar acesta va fi scurtat la nouă zile în Cluj-Napoca, la 17 zile în Dej și la 25 de zile în Turda.

Prin relocarea actualului sediu în clădirea vămii din Someşeni, Instituția Prefectului urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor pentru angajaţi şi pentru public. Au fost făcute demersuri la Ministerul Finanţelor Publice şi la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru suplimentarea numărului de parcări în zona clădirii.

Toate acestea au ca termen luna mai a acestui an. Abrudean a mai anunţat că vor fi reînfiinţate traseele pentru şcoala de şoferi din Câmpia Turzii, iar schema de traseu va fi de două zile în Cluj-Napoca (fiind decongestionată strada Plevnei) şi o zi pentru Turda, Câmpia Turzii şi Dej.

Comenteaza