Materiale anti-COVID de 10 milioane de lei pentru patru spitale clujene

Materiale anti-COVID de 10 milioane de lei pentru patru spitale clujene
| Foto: mediafax.ro

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj cumpără echipamente necesare în lupta anti-Covid pentru patru spitale. 

"Furnizare dotari echipamente medicale necesare implementării proiectului ”Consolidarea capacității Județului Cluj în gestionarea crizei sanitare COVID-19” - 45 loturi. Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea capacitații Județului Cluj de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin dotarea cu echipamente medicale și de protecție a patru unităț sanitare din județul Cluj", se arată în anunţul licitaţiei.

Valoarea contractului este de 10,2 milioane de lei. Ofertelor pot fi depuse până la 22 decembrie. Noile dotări vor ajunge la trei dintre spitalele din subordinea forului administrativ județean, respectiv Spitalul de Urgență pentru Copii, Spitalul de Pneumoftiziologie Leon Daniello și Spitalul de Recuperare, precum și la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, unitate subordonată Ministerului Sănătății. 

„Ceea ce e cu adevărat impresionant este numărul aparatelor și echipamentelor medicale de ultimă generație pe care le achiziționăm din fonduri europene și care vor veni, cât de curând, în sprijinul echipelor medicale aflate în lupta cu COVID. Această nouă investiție masivă în aparatură medicală modernă va aduce numeroase beneficii atât micilor pacienți, cât și adulților care se confruntă cu diverse afecțiuni”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Printre aparatele de care vor beneficia cele patru spitale se numără un aparat de radiologie mobil, două incubatoare, două combine frigorifice bancă de sânge-plasmă, aparat pentru terapia de substituție renală continuă, patru paturi de terapie intensivă pentru îngrijirea pacientului critic, dispozitiv extrapulmonar de susținere a acestei funcții, trei pompe automate de administrare a alimentației enterale.

Vor mai fi achiziționate 27 de dispozitive medicale folosite pentru ventilația noninvazivă, trei echipamente de oxigenoterapie, un echipament radiologic mobil digital cu rețea integrată de stocare și transmitere imagini, prevenire și sistem de gestionare a pandemiei, un stativ vertical pentru radiografii pulmonare, un aparat de anestezie de înaltă performanță cu monitor, saltele antiescară, perne antidecubit, injectomate, monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale.

Etichete
Comenteaza