Meniu cu 8 lei pentru pensionarii din Grigorescu, la ei acasă

Meniu cu 8 lei pentru pensionarii din Grigorescu, la ei acasă
Fosta grădină de vară Hoia a fost predată în administrare Serviciului cantina primăriei. Oficialii municipalităţii au în plan reabilitarea spaţiului şi introducerea lui în reţeaua unităţilor cu autoservire din oraş.

Grădina de Vară Hoia de pe strada Eremia Grigorescu, din apropierea arterei Tăietura Turcului, va fi transformată în unitate de alimentaţie publică cu autoservire, după modelul cantinei din cartierul Someşeni. Spaţiul a fost transferat în administrarea Serviciului cantina primăriei la şedinţa din 20 februarie a Consiliului Local. "Avem 500 de asistaţi sociali care servesc masa la noi. Cantina pe care intenţionăm să o deschidem pe Eremia Grigorescu va deservi, în special, persoanelor cu venituri modeste - pensionari - care vor putea lua masa cu 8 lei pe zi printr-un sistem de tip abonament, la fel ca în cazul cantinelor de pe E. Zola şi din Someşeni. Proiectul se adresează tuturor celor care doresc să servească masa, programul fiind între orele 11:00 şi 16:00. Componenta socială este concentrată la cantina de pe str. Emile Zola nr. 5, dar cu această nouă iniţiativă vom încerca să-i dirijăm chiar şi în cartierul Grigorescu pe cei care locuiesc acolo", a explicat Gheorghe Vişan, şeful Cantinei de ajutor social şi pensiune.

Serviciul din subordinea primăriei a primit anul trecut un alt spaţiu de pe strada Avram Iancu. În această locaţie cantina doreşte să dezvolte servicii de catering pentru elevii de la şcolile şi liceele din centrul oraşului. "În ultimele două luni, o echipă de specialişti a discutat despre autorizaţiile de construire, despre arhitectură, design şi sperăm ca în luna martie să înceapă lucrările. Proiectul se adresează în special elevilor liceelor şi şcolilor care nu dispun de bucătării şi de cantine. Ne adresăm elevilor începând cu clasa I şi ne vom consulta cu nutriţionişti pentru a avea meniuri echilibrate şi sănătoase. Vom face şi salate. Nu vă ascund această intenţie a noastră de a ataca şi această piaţă", a mai spus Vişan. Oficialul a menţionat că prioritar este proiectul de pe Avram Iancu iar apoi, în funcţie de resurse, se va demara şi amenajarea cantinei de pe Eremia Grigorescu. Potrivit datelor furnizate de şeful cantinei primăriei, în august se intenţionează darea în folosinţă a unităţii de pe Avram Iancu.

Comenteaza