Mergi cu autobuzul prin Cluj? Amenzi "usturătoare" pentru călătorii care miros urât, înjură sau fac gesturi obscene

Mergi cu autobuzul prin Cluj? Amenzi "usturătoare" pentru călătorii care miros urât, înjură sau fac gesturi obscene

Primăria Cluj-Napoca schimbă regulamentul privind normele de conduită în mijloacele de transport în comun. 

Consilierii locali vor dezbate în şedinţa forului local din 10 septembrie 2019 proiectul de hotărâre "privind aprobarea Regulamentului privind normele de conduită în mijloacele de transport public local de persoane, constatarea și sancționarea contravențiilor – proiect din inițiativa primarului". 

Conform noului regulament, călătorii care poartă haine murdare sau urât mirositoare și urcă în mijloacele de transport în comun vor fi sancționați cu amendă între 100 și 200 lei. De asemenea, o atititudine jignitoare sau insutătoare la adresa șoferilor sau controlorilor se poate sancționa cu o amendă între 300 și 400 lei. Transportul de alimente sau materiale cu mirosuri neplăcute este de asemenea sancționat cu amendă între 100-200 de lei.

Nici lipsa celor șapte ani de acasă nu este trecută cu vederea: noul regulament prevede amenzi pentru pasagerii care înjură sau fac gesturi obscene, în mijloacele de transport în comun. De asemenea, ar urma să fie amendați și cerșetorii, dar și persoanele care transportă bicicleta cu autobuzul.

La Cluj-Napoca normele de conduită pe mijloacele de transport în comun nu au fost actualizate din 2004.

Comenteaza