Video Mesajul primarului din Apahida pentru dezvoltatorii imobiliari care „aruncă ochii” spre comună. Ce spune de noul PUG

Mesajul primarului din Apahida pentru dezvoltatorii imobiliari care „aruncă ochii” spre comună. Ce spune de noul PUG
| Foto: Facebook.com/primariaapahida.ro

Edilul Apahidei, Grigore Fati, susține că tendința de dezvoltare în comună este de „temporizare”, până când se vor găsi alte soluții și se va finaliza noul Plan Urbanistic General.

După ce proiectele imobiliare încep să fie respinse la Cluj-Napoca sau la Florești, investitorii se reorientează spre alte zone, iar Apahida este una dintre localitățile vizate. Grigore Fati a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre noul Plan Urbanistic General (PUG) care ar trebui să reglementeze dezvoltarea pe viitor a comunei.

„PUG-ul trebuia să fie deja finalizat. Estimările sunt că până la finalul anului viitor îl vom avea gata. Dacă vor fi acțiuni în instanță, acelea se vor duce punctual, probabil că vor fi și nemulțumiți. Nu poți să mulțumești pe toată lumea într-o astfel de problemă. Prin toamnă vom avea o nouă dezbatere publică pe această temă. Am auzit și eu pe unii că pe la granița cu municipiul Cluj-Napoca se construiesc blocuri cu 10 sau 20 de etaje, dar noi nu avem așa ceva”, a declarat, la ZIUA LIVE, primarul din Apahida.

Întrebat dacă acest PUG va fi orientat pro investitori imobiliari sau pro cetățeni, Fati a precizat că, mai întăi, trebuie să se asigure necesarul, iar apoi se poate vorbi și de alte investiții.

„Sigur că fiecare ar vrea să fie cât mai puțini în comunitatea respectivă, să nu se aglomereze pe șosea sau la magazine. Totodată, dacă sunt puțini, nu se justifică nici alte investiții. Noi trebuie să gândim să asigurăm mai întâi necesarul, infrastructura pentru dezvoltări imobiliare, și până atunci va trebui să găsim o soluție de a mai tempera o dorință a celor care doresc să vină în Apahida. Nici nu le putem interzice, că vom ajunge în instanțe.

Va trebui să analizăm cu multă seriozitate, să vedem dacă mai putem asigura extinderile imobiliare în comuna Apahida, până nu se vor redimensiona anumite rețele de utilități. Până la PUG se construiește cu PUZ-uri. Acestea vor trece sau nu, în funcție de problemele care se ivesc de către aceste implantări de noi cartiere sau micro-cartiere. Tendința noastră este clară de a încerca să temporizăm până când vom găsi soluții”, a explicat edilul Apahidei.

Comenteaza