Milionarii își îndreaptă atenţia spre zona Parcului Central din Cluj-Napoca. Ce clădire modernă apare pe fosta stradă Pavlov

Milionarii își îndreaptă atenţia spre zona Parcului Central din Cluj-Napoca. Ce clădire modernă apare pe fosta stradă Pavlov

Imobilele moderne ajung și zona în zona Parcului Central din Cluj-Napoca. Mai mulţi oameni de afaceri propun o clădire de locuinţe și birouri, cu restaurant pe fosta stradă Pavlov.

Proiectul prevede demolarea unui corp de cladire si reamenajarea celui de-al doilea, existente pe strada Cardinal Iuliu Hossu, nr 47-49. Terenul, pe care sunt constructiile in cauza, este in proprietatea privata a beneficiarilor TRICOTAJE SOMESUL SA, GRAPA LEANCA SORINA și soțul GRAPA LEANCA LUCIAN, GOIA DOREL și soția GOIA DANIELA-MARIA, LEANCA IOAN-GRIGORE. Proiectant este firma de arhitectura s.c. Estudio s.r.l. Faza proiectului: PUD.

Omul de afaceri Dorel Goia detine 46,8% din TeraPlast Bistriţa, adică o investiţie de aproximativ 643 milioane de lei, fiind şi preşedintele companiei. De asemenea, controleaza indirect Magazin Universal Maramureş (simbol bursier MAMA), companie care administrează un centru comercial din municipiul Baia Mare. Nu in ultimul rand, MAMA controleaza în proporţie de 65,1% LCS Imobiliar. Leanca Ian Grigore a fost presedintele Consiliului de Administratie a fabricii Tricotaje Somesul, pe locul careia a fost ridicat The Office. GRAPA LEANCA SORINA și soțul GRAPA LEANCA LUCIAN sunt medici la SCM Medfam Grup pe strada Paris.

''Prin tema de proiect stabilita impreuna cu beneficiarii se dorește realizarea și realizarii unui imobil mixt cu functiuni de alimentatie publica, comerciale, functiuni administrative și locuinte. Totodata se dorește ca toate corpurile actuale și propuse să se conformeze tuturor cerintelor tehnice în vigoare. Regimul de inatlime propus pentru spatiile tehnice este de S+P+Sp+2+R.

Accesul auto si pietonal pe parcela se face pe latura nordica direct din str. Pavlov, confrom cu planul topografic de situație existent. Accesul dinspre starda se realizeaza peste un pod amplasat deasupra Canalului Morii. Circulatia pietonala și auto este asigurata de alei amenajate prin grija beneficiarilor in interiorul incintei si alei dalate de acces, combinate cu amenajarea spatiului verde. Parcari propuse: 24.

Amenajarea parcelei propune sa contribuie la dezvoltarea spatiilor verzi printr-o amenajare peisagera ce prevede suprafetei verzi amenajate libere de peste 806 mp, suprafața verde ce reprezintă peste 36% din suprafața totala a zonei reglementate. Suplimentar terenul de la nivelul solului. deasupra garajului auto este spațiu liber permeabil care va fi amenajat tot ca zona verde în suprafața totala de 299 mp'', se arata in documentele depuse la municipalitate.

Sedinta Comisiei de Urbanism va avea loc miercuri, 11 ianuarie 2023.

 

Comenteaza