Ministerul Agriculturii ia din terenul aeroportului din Cluj: "Acolo urma să fie construit un nou terminal cargo"

Ministerul Agriculturii ia din terenul aeroportului din Cluj: "Acolo urma să fie construit un nou terminal cargo"
| Foto: Arhiva

Consiliul Județean (CJ) Cluj trebuie să restituie Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) peste 1 ha din terenul Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC). Președintele CJ, Alin Tișe, acuză guvernul PSD de sabotare a dezvoltării județului.

"În 2017-2018, am avut mai multe ieșiri publice în legătură cu faptul că MADR, respectiv Direcția Agricolă a dat în judecată CJ pentru a lua în proprietatea lui un teren de 1 ha din interiorul aeroportului. La momentul respectiv am fost acuzat că fac politică ieftină și aberez, că ministerul va lua acest teren. Iată că în 25 ianuarie 2019 s-a dat o hotărâre judecătorească, prin care pârâtul Județul Cluj este obligat să restituie suprafața de 11.900 mp pătrați către statul român - Direcția de Agricultură", a declarat Alin Tișe.

Conform președintelui CJ Cluj, terenul câștigat prin proces de MADR se întinde de la terminale spre comuna Apahida, loc în care urma să fie construit un nou terminal cargo. "Această hotărâre judecătorească sper să nu rămână definitivă, deoarece riscăm să pierdem peste 1 ha din terenul AIAIC, care este suprafața unde urma să dezvoltăm aeroportul cu un nou terminal cargo. Prin aceste acțiuni pe care le face împotriva CJ, Ministerul Agriculturii sabotează dezvoltarea aeroportului".

Terenul din interiorul aeroportului clujean a intrat în proprietatea CJ printr-o hotărâre de guvern, însă acesta apare în evidența Direcției Agricole în niște acte mai vechi. "Au beneficiat de o înscriere a terenului în evidențele lor din 1950, când aeroportul nu era la nivelul acesta. Între timp, noi am primit terenul prin hotărâre de guvern și am ajuns proprietari. Cu toate acestea, ei s-au folosit de niște acte vechi, când Direcția Agricolă avea acel teren, pentru a îl lua de la CJ", a explicat Alin Tișe.

Președintele CJ a fost ironic la adresa MADR, care "abera la Bruxelles" despre cormorani care se scaldă în piscină, acuzând totodată guvernul PSD de sabotare a dezvoltării aeroportului. "MADR ne creează o mare problemă prin faptul că au cerut terenul.

Chiar dacă în realitate ei nu îl pot folosi, nici noi nu mai putem face nicio investiție. Se dorește să nu putem dezvolta aeroportul. Guvernul PSD sabotează dezvoltarea AIAIC și sub nici o formă ministrul Daea, care abera zilele trecute pe la Bruxelles, nu va dori să facă acolo o piscină pentru cormorani", a afirmat ironic Tișe.

CJ Cluj va contesta decizia judecătorească, urmând să facă demersuri pentru o nouă hotărâre de guvern prin care să redevină proprietarul terenului, în cazul în care va pierde definitiv procesul.

"Eu voi face demersurile administrative legale, însă sper că ministerul, respectiv guvernul PSD va înceta să saboteze și acest obiectiv, după cum face cu Spitalul Regional de Urgență. Vom face toate demersurile ca acest teren să redevină proprietatea județului, vom continua procesul, deși sunt șanse mici să câștigăm având în vedere sentința inițială. Vom face demersuri și pentru o nouă hotărâre de guvern prin care, dacă acest teren va fi câștigat de MADR, el să fie cedat județului Cluj", a adăugat președintele CJ.

"Fac apel public la doamna Viorica Dăncilă să îl cheme pe domnul Daea cu cormoranii la dânsa și să îi explice că dezvoltarea aeroportului este mai importantă decât un titlu de proprietate pe care dânsul îl are, dar un teren pe care nu îl va folosi niciodată", a conchis Tișe.

Comenteaza