Ministrul Dragnea, aterizat la Cluj: vă trimitem banii pentru pista nouă

Ministrul Dragnea, aterizat la Cluj: vă trimitem banii pentru pista nouă
Constructorii vor încasa în perioada următoare 50 de milioane de lei, bani pe care CJ îi are de achitat pentru lucrări realizate la noua pistă a aeroportului. Suma e rezervată pentru Cluj, cu OK de la premierul Victor Ponta.

Cu o zi înainte de marea inaugurare a pistei de 2.100 metri, Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice a sosit la Cluj cu o avanpremieră a discursurilor de mâine şi a anunţat că administraţia centrală va rezerva 50 de milioane de lei, sumă ce ar urma să fie trimisă Consiliului Judeţean Cluj pentru a-şi plăti constructorii, de la compania Napoca Construcţii. Menţionăm că administraţia judeţeană a virat deocamdată doar parţial contravaloarea lucrărilor la noua pistă. Dragnea a declarat că a avut o discuţie cu premierul Ponta chiar în această dimineaţă, care şi-a dat acordul pentru trimiterea unei sume care să îl ajute preşedintele liberal al CJ Cluj să achite partea de contribuţii la realizarea noii piste. Ministrul a motivat ajutorul pe care guvernul s-a angajat să-l dea prin faptul că noul proiect va contribui la atragerea de investitori în regiune. Anunţul va fi făcut oficial mâine de către premier, care va preciza şi suma rezervată Clujului, dar Dragnea a dezvăluit totuşi că ar fi vorba de 50 de milioane de lei. "Sperăm să fie 60 de milioane de lei", a spus preşedintele CJ Horea Uioreanu. Pentru următoarea etapă de pistă, ce ar însemna încă 1.400 metri, nu au fost încă identificate sursele de finanţare, urmând ca o discuţie pe această temă să aibă loc în Guvern peste două săptămâni, a mai spus Dragnea. Această etapă presupune costuri de milioane de euro, având în vedere că pentru realizarea ei este nevoie de regularizarea cursului râului Someş.
"Mulţi oameni satisfăcuţi, atmosferă relaxată", a fost concluzia inginerului Dragnea, după inspecţia la noua pistă. Alături de pleiada de şefi din administraţie, vicepremierul a fost întâmpinat şi de principalii beneficiari ai veştii bune aduse de Dragnea la Cluj: grupul de constructori responsabili de lucrările la noua pistă. Au fost prezenţi membrii "grupului de la Cluj" fostul ministru Ioan Rus şi sociologul Vasile Dâncu, preşedintele Napoca Construcţii Ştefan Dimitriu, directorul aceleiaşi societăţi, Dan Şerban, acţionarul majoritar Ioan Bene, şeful Direcţiei Apelor Someş-Tisa Dan Canta, prefectul Gheorghe Vuşcan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ioan Oleleu, senatorul Alexandru Cordoş, preşedintele PNL Cluj-Napoca Ioan Petran, preşedintele PSD Cluj Remus Lăpuşan, directorul Aeroportului David Ciceo. Au fost afişate ţinute sobre, costume negre şi maşini de teren. Vedeta incontestabilă a parcării a fost Ferrari-ul roşu condus de constructorul Ioan Bene.

Comenteaza