Ministrul Pădurilor: se puteau construi 500 de case numai cu furturile descoperite în Cluj în 2012

Ministrul Pădurilor: se puteau construi 500 de case numai cu furturile descoperite în Cluj în 2012
Ministrul delegat al Apelor şi Pădurilor, Lucia Varga, a spus azi într-o întâlnire cu primarii din Cluj că numai anul trecut s-au furat 26.000 de metri cubi de arbori, doar în judeţ. Acestea sunt doar furturile descoperite.

Varga s-a întâlnit astăzi cu primarii din Cluj pentru a dezbate prevederile noului Cod Silvic dar şi pentru măsurile de prevenţie privind inundaţiile şi seceta. Aceasta le-a înmânat un manual privind modul şi metodele prin care ei pot interveni pentru a preîntâmpina pierderea de vieţi şi dezastrele naturale.

Varga spune că o cauză a inundaţiilor şi alunecărilor de teren este furtul de lemn din păduri. "Numai situaţia controalelor din Cluj arată că s-au furat în 2012 26.070 de metri cubi de arbori", spune Varga. "Ca să vă faceţi o idee, s-au furat 20.000 de fagi, material lemnos pentru construcţia a 500 de case. Gândiţi-vă că vorbim doar de ceea ce s-a depistat din controale, pe lângă asta s-a mai furat".


Varga spune că o posibilă soluţie este reglementarea accesului în păduri, care se vor înnăspri iar comercianţii de material lemnos nu vor mai avea acces.

Etichete
Comenteaza