Ministrul Transporturilor: "Centura Metropolitană Cluj va deveni realitate!"

Ministrul Transporturilor: "Centura Metropolitană Cluj va deveni realitate!"

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că CNAIR şi Primăria din Cluj-Napoca au semnat un document prin care va fi implementat un proiect pentru decongestionarea traficului rutier în municipiu, prin separarea fluxurilor rutiere de de tranzit de cele locale.

„Centura Metropolitană Cluj va deveni realitate! Prin documentul încheiat astăzi între CNAIR şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca proiectul va fi implementat şi astfel va fi descongestionat traficul rutier în municipiu prin separarea fluxurilor rutiere de de tranzit de cele locale. Prin acest nou parteneriat (al 55 lea) continuăm aplicarea strategiei de descentralizare a unor proiecte, care aduce evident beneficii comunităţilor locale”, a scris Sorin Grindeanu, marţi pe Facebook.

Proiectul Centurii Metropolitane a Clujului a fost aprobat de către Guvern, în 2 etape. Are 100 de km, 35 de km de piste de biciclete, o valoare de 1.5 miliarde de euro

Pe traseul principal și pe drumurile de legătură sunt prevăzute 5 tuneluri de tip cut&cover, respectiv galerie cu forare subterană, și 20 de noduri. Primarul Emil Boc a prezentat traseul pentru prima etapă, de aproape 1 miliard de euro, care va începe cu accesul la Spitalul Regional și merge până centura Vâlcele-Apahida.

Trasel centurii din etapa 1 cuprinde nod 5 - nod 18 inclusiv, iar drumurile secundare vor fi realizare ulterior de către municipalitate, din bugetul propriu. 

În etapa a doua se vor realiza lucrările de la Gilău până la Florești și de la nodul cu centura Vâlcele-Apahida până la nodul 20 Câmpenești. Ȋn cadrul acestei faze se va asigura conexiunea cu Autostrada Transilvania. Valoarea lucrărilor pentru acest tronson: 410.722.210 euro.


 

Comenteaza