Mistreții s-au întors în Cluj. Atenție pe unde circulați

Mistreții s-au întors în Cluj. Atenție pe unde circulați

Alte orașe sunt vizitate de urși. În Cluj-Napoca au fost semnalați, din nou, porci mistreți.

Vă mai amintiți episodul de acum cinci ani? În noiembrie 2013, o turmă de mistreți a traversat Clujul. Animalele au fost zărite în puterea nopții în apropiere de Calvaria. S-a realizat un culoar din gard metalic, pentru ca mistreţii să aibă pe unde să fugă.

La operaţiune au venit primarul Emil Boc şi prefectul Gheorghe Vuşcan. Mistreţii au trecut prin culoarul amenajat şi s-au îndreptat spre Parcul Rozelor. Până la urmă, animalele au ajuns fără incidente în Pădurea Făget.

Iată ce a postat o clujeancă pe aplicația MyCluj: ‘’Pe strada Dunării (segmentul cu sens unic) există un teren complet abandonat, plin de bălării din care apar porci mistreți pe trotuar. Este extrem de periculos și ar trebui tratată problema’’.

Femeia nu a primit încă un răspuns de la primărie. Având în vedere virusul pestei porcine africane, și Direcția Sanitară Veterinară ar trebui să fie atentă la ceea ce se întâmplă pe strada Dunării.

Porcul mistreț este este un mamifer sălbatic și omnivor, în general nocturn. Are circa 1,5 metri lungime, un metru înălțime și aproximativ 200 kg greutate, la maturitate. Trăiește în păduri și este strămoșul porcului domestic.

Comenteaza