Modele pentru Cluj! Târgul de Crăciun Sibiu şi transportul public de pe Bega, prezentate lui Boc

Modele pentru Cluj! Târgul de Crăciun Sibiu şi transportul public de pe Bega, prezentate lui Boc


Primarii din marile orașe ale României se întâlnesc la Cluj-Napoca pentru schimburi de bune practici în domeniile cultural și creativ. După ediţia din 2017 a conferinţei, "reţeta Oradea" de refaţadizare a fost implementată la Cluj-Napoca, iar bugetarea participativă a primarului Emil Boc a fost copiată în alte oraşe din ţară. 

La conferinţa de la Cluj-Napoca vor participa primarii din Iași, Sibiu și Timișoara, care vor prezenta și dezbate alături de administrația clujeană patru bune practici din orașele lor: Ateneul Tătărași din Iași, Târgul de Crăciun de la Sibiu, Transportul public pe Bega din Timișoara și Concursurile internaționale de soluții din Cluj.

Ceilalți 170 de participanți înscriși sau invitați sunt specialiști și pasionați de dezvoltare urbană din orașele Torino, Braga, Brașov, Cluj- Napoca, Maribor, Iași, Thessaloniki, Timișoara și altele.

"Conferința este o ocazie unică să aflăm direct de la primarii marilor orașe ale țării cum au reușit să implementeze cele mai interesante proiecte administrative în domeniile cultural și creativ. Discuțiile din cadrul evenimentului vor fi libere, încurajăm schimbul de experiențe si cât mai multe întrebări. Avem 70 de locuri disponibile pentru cei interesați de subiectul dezvoltării orașelor", transmit organizatorii. 

Conferința de bune practici în administrația locală este o inițiativă a CCC dedicată orașelor românești, parte din rețeaua culturală a orașelor europene ale cărei baze au fost, de asemenea, așezate la Cluj-Napoca în 2017. Delegații din 15 orașe europene au căzut de acord să își unească eforturile cu scopul de a realiza și livra programe culturale mult mai bune și mai competitive.

Cea de-a doua ediţie a "Conferinței de bune practici în administrația locală", organizată de Centrul Cultural Clujean, va avea loc în 29 septembrie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. 

Comenteaza