Moisin face lobby pentru bazinul de polo de la Cluj; costurile cresc cu 26%

Moisin face lobby pentru bazinul de polo de la Cluj; costurile cresc cu 26%
Lucrările la bazinul de polo din Cluj-Napoca ar urma să coste cu un sfert mai mult faţă de suma programată iniţial, conform datelor proiectantului. Finanţarea obiectivului nu a fost încă avizată.

Viceprimarul Radu Moisin a propus aprobarea creşterii sumei către Compania Naţională de Investiţii (CNI), astăzi.

Proiectul bazinului de polo va intra în două săptămâni în Comitetul Tehnico-Economic (CTE) al CNI pentru avizare, după care în trei săptămâni va intra în CTE al Ministerului Dezvoltării. Ulterior, ordinul de începere a lucrărilor ar urma să fie dat în două săptămâni.


„Deocamdată nu s-a acceptat suplimentarea contractului şi este nevoie de aceste avize. Creşterea preţului rezultă din faptul că în momentul licitaţiei s-a licitat proiectarea şi execuţia, iar după proiectare  a rezultat că sunt necesare lucrări suplimentare", a explicat Moisin.


Viceprimarul spune că are asigurări că dacă proiectul va trece de cele două CTE-uri, lucrarea va fi finanţată cu 70% de către CNI, în vreme ce restul de 30% va fi asigurat de municipalitate Lucrările sunt bugetate pentru doi ani.

 

Terenul de peste 1,2 hectare din cartierul Gheorgheni, de pe strada Vaida- Voievod, a fost transferat în 2009, cu titlu gratuit, către CNI pentru realizarea unui complex de înot. CNI a demarat o licitaţie de proiectare şi execuţie la începutul anului trecut, câştigată de Scorillo Intercom pentru 15,9 milioane de lei (3,7 milioane de euro), firma oferind 25 de zile pentru proiectare şi 15 luni pentru execuţie.

Comenteaza