„Moșul” a venit mai devreme pentru primarii din Cluj. Câți bani vor primi de la Consiliul Județean

„Moșul” a venit mai devreme pentru primarii din Cluj. Câți bani vor primi de la Consiliul Județean

Consilierii județeni ai Clujului au aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei corespunzătoare cotelor defalcate din impozitul pe venit încasat suplimentar în anul 2023.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat, în ședința extraordinară a forului administrativ județean de miercuri, 13 decembrie 2023, cu unanimitate de voturi.

Conform documentației, prin această decizie se asigură susţinerea programelor de dezvoltare locală, a programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală și pentru cheltuielile de funcționare, ce în mod justificat, nu pot fi finanțate din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Este vorba de o sumă de puțin peste 2 milioane de lei, iar fiecărui UAT din județul Cluj îi va reveni aproximativ 25.000 de lei.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a precizat că fiecare comună sau oraș va primi aceeași sumă, iar primarii vor decide cum va fi cheltuită.

Așadar, primesc bani 80 de unități administrativ-teritoriale din județ (fără municipiul Cluj-Napoca, care lipsește de pe listă - n.red.).

Comenteaza