Mov x 50. Start la licitaţia cu multe autobuze

Mov x 50. Start la licitaţia cu multe autobuze
CTP iese la cumpărături. După autobuze electrice, doreşte să achiziţioneze şi maşini pe motorină, cu euro 6.

Compania de Transport Public (CTP) a pornit demersurile pentru organizarea unei licitaţii de mare amploare. 50 de autobuze doreşte să cumpere CTP, cu bani obţinuţi dintr-un credit de 20 de milioane de euro de la Raiffeisen Bank. Este vorba despre autobuze scurte, de 12 metri. Documentaţia este la verificare la ANAP (Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice), apoi va fi postată pe site-ul SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice).

„A fost trimisă documentaţia la autoritatea de verificare, iar în două săptămâni va fi pusă pe site-ul SEAP. Vorbim despre autobuze nearticulate, euro 6, echipate full, cu camere video interioare şi exterioare, computer de bord, sistem de numărare a călătorilor, trapă pentru persoane cu dizabilităţi, tot ce este modern la nivel european", a spus Liviu Neag, directorul CTP.

11

milioane de euro ar urma să coste cele 50 de autobuze diesel noi. Preţul este estimativ; cel final va fi aflat după desemnarea ofertei câştigătoare.

Clujul a mai cumpărat zece autobuze diesel scurte în 2015, de la Iveco, şi a pornit licitaţia pentru a mai achiziţiona zece autobuze nearticulate, electrice de această dată, din fonduri elveţiene.

CTP va folosi alte circa 9 milioane de euro pentru cumpărarea a şase garnituri de tramvai. O astfel de garnitură poate să coste un milion şi jumătate de euro. Tramvaiele PESA cumpărate în 2012 au costat 1,46 de milioane de euro bucata.

 

Etichete
Comenteaza