Mulţumim, Iniesta! Inaugurăm un sector de drum până la meciul cu Spania

Mulţumim, Iniesta! Inaugurăm un sector de drum până la meciul cu Spania
Primarul Clujului, Emil Boc, a anunţat luni că, până la meciul internaţional de fotbal România - Spania, se va inaugura un nou sector de drum modernizat.

Clujul va inaugura încă o porţiune de tramă stradală proaspăt refăcută în această săptămână, a promis primarul, luni dimineaţa, la REALITATEA FM Cluj. Este vorba despre sectorul de pe Splaiul Independenţei cuprins între podul Napoca şi strada George Coşbuc. Lucrările au demarat la începutul acestui an.

„Sectorul care este acum în lucru va fi gata până la meciul România - Spania. Nu vom lăsa nicio porţiune neterminată. Pentru meciul cu Spania va fi asfalt, după care se va lua o pauză, pentru că în 10 aprilie este Maratonul Clujului, iar în 16-17 aprilie este meciul de tenis România - Germania, la Sala Polivalentă, şi nu dorim să avem un şantier în plină derulare acolo.

Vom relua lucrările după 17 aprilie. Deci, dacă vremea ne lasă, săptămâna aceasta vom termina partea de asfalt de pe Splaiul Independenţei, pentru meciul cu Spania", a spus Boc. Partida României cu Spania lui Iniesta, Casillas, Ramos şi Pique va avea loc duminică seara, pe Cluj Arena.

Splaiul Independenţei a rămas ultima arteră din contractul pe fonduri europene care viza refacerea tramei stradale de-a lungul liniei de tramvai. Primul sector, între Opera Maghiară şi podul Napoca, a bătut pasul pe loc în toamnă, în urma intervenţiei societăţii civile, care s-a opus betonării malului Someşului.

După 17 aprilie, urmează să intre în proces de modernizare şi sectorul de drum care înconjoară peluza nordică a Cluj Arena. Tot din acest proiect face parte şi refacerea zonei din faţa Operei Maghiare, care este de asemenea în lucru.

Compania turcă Kiat Group Construct în asociere cu firma Diferit din Cluj, controlată de Nicolae şi Daniela Petri, au demarat încă din 2014 lucrările de modernizare a străzilor din Cluj-Napoca adiacente liniei de tramvai, investiţie în valoare de 53 milioane de lei (aproape 12 milioane de  euro), susţinută din fonduri europene. În proiectului de reabilitare a tramei stradale, care implicau inclusiv iuminatul stradal şi mobilierul urban, au fost cuprinse 15 străzi şi patru poduri.

Comenteaza