Municipalitatea sprijină şi în acest an elevii şi studenţii. Ce sume se vor aloca

Municipalitatea sprijină şi în acest an elevii şi studenţii. Ce sume se vor aloca
Autorităţile locale continuă să sprijine elevii şi studenţii clujeni, prin oferirea abonamentelor de transport în comun gratuite, respectiv prin acordarea de burse.

Astfel, pentru asigurarea abonamentelor gratuite pentru studenţi, în acest an se vor aloca peste 1,6 milioane de euro. La fel ca până acum, ele se vor acorda pe baza cardurilor studenţeşti, însă spre deosebire de anii precedenţi studenţii nu vor mai trebui să scoată bani din buzunar pentru a intra în posesia unui astfel de card.

"Vom asigura finanţarea abonamentelor gratuite la transportul în comun pentru studenţi cu 7,2 milioane de lei. Abonamentele vor fi emise pe baza cardurilor existente, de care studenţii vor beneficia gratui", a declarat edilul municipiului, Emil Boc, într-o conferinţă de presă.

În acelaşi timp, alte 9,4 milioane de lei, adică peste 2 milioane de euro, vor fi alocate în vederea recompensării elevilor cu burse de studiu şi de merit.

"Pentru semestrul II al anului şcolar 2014-2015 există 14.868 de burse, faţă de 14.161 câte erau în aceeaşi perioadă a anului trecut. Această politică de a oferi tuturor elevilor cu media pentru bursă şansa de a primi bani a fost un stimulent pentru a învăţa", a adăugat Boc.

Pentru a fi alocate, sumele trebuie aprobate în următoarea şednţă de Consiliu Local, din 9 martie.

 

Comenteaza