Municipiul Turda, campion la atragerea fondurilor europene și dat ca exemplu

Municipiul Turda, campion la atragerea fondurilor europene și dat ca exemplu
| Foto: captură video

Municipiul Turda este pe primul loc în accesarea banilor europeni în România, dintre orașele care nu sunt reședință de județ.

Turda, alături de Cluj-Napoca, sunt date ca exemplu în ceea ce privește atragerea banilor europeni pentru dezvoltarea comunității. 2.000 de euro pe cap de locuitor este suma medie atrasă de municipalitatea condusă de primarul Cristian Matei, în proiecte de 100 de milioane de euro.

Banii sunt folosiți pentru infrastructura de transport (străzi, trotuare, autobuze electrice), pentru infrastructura de apă și canal, pentru proiecte de turism, pentru digitalizarea administrației locale, pentru învățământ, relatează turdanews.net.

„Digi24 a dat ca exemplu municipiul Turda, alături de Cluj-Napoca, pentru performanțele administrative pe care le avem, în cadrul emisiunii ”Europa. Mi-e bine, ți-e bine”. Acest lucru ne onorează și ne motivează să continuăm în același ritm. Când vrei, se poate totul!”, a transmis Cristian Matei, pe rețelele de socializare.

Edilul municipiului Turda a spus că foarte important a fost Planul de Mobilitate Urbană, care a adus 32 de milioane de euro și care a rezolvat problema unui transport public modern, dar și reabilitarea tuturor străzilor principale. 

Comenteaza