Muzeu la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj

Muzeu la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj
Noul Muzeu Aeronautic al Transilvaniei ar putea fi înfiinţat în incinta aerogării din Someşeni.

 Este o propunere venită din partea unei asociaţii în domeniul aeronautic, având în vedere tradiţia Clujul pe această ramură, care va fi supusă atenţiei consilieriilor judeţeni la şedinţa ordinară de astăzi.

Asociaţia Română pentru propagandă şi Istoria Aeronauticii a propus Consiliului Judeţean (CJ) Cluj şi Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj constituirea unui parteneriat în vederea înfiinţării unui muzeu al aeronauticii. Propunerea este supusă atenţiei plenul CJ Cluj la şedinţa de astăzi. „Tradiţia aeronauticii în Transilvania, locul de naştere a aeronauticii româneşti justifică demersul, având în vedere personalităţile care s-au născut şi au trăit aici: Conrad Haas, Traian Vuia, Aurel Vlaicu, Hermann Oberth, constituind totodată un pol de atracţie", se arată în referatul care însoţeşte proiectul privind oportunitatea înfiinţării Muzeului Aeronautic al Transilvaniei.

Preşedintele Consiliului Judeţean a declarat că, financiar, nu ştie despre ce sumă este nevoie pentru înfiinţarea unui asemenea muzeu, dar că susţine iniţiativa. „Vorbim şi despre o secţie în aer liber, precum şi una în interior. În incinta aeroportului. Există propuneri să cumpărăm câteva avioane care se dau la casat, pentru secţiunea în aer liber, dar să avem şi o secţiune interioară cu documente şi alte lucruri reprezentative pentru acest domeniu. Vrem să încântăm turiştii, pasagerii aeroportului cu acest muzeu. Este adevărat că în terminale nu prea există dezvoltate servicii pentru pasageri, însă asta ţine de managementul de la aeroport care probabil a renunţat la multe activităţi în incinta terminalelor pentru că nu au ieşit calculele financiare. Cu acest muzeu, mai suplinim din lipsuri", a explicat Uioreanu.

Comenteaza