N-avem zăpadă, dar avem deja sancțiuni pentru firmele de deszăpezire din Cluj-Napoca

N-avem zăpadă, dar avem deja sancțiuni pentru firmele de deszăpezire din Cluj-Napoca

Primarul Emil Boc a anunțat că firmele care răspund de deszăpezire în Cluj-Napoca, Rosal și Brantner, nu s-au aprovizionat corespunzător cu material antiderapant, așa cum prevăd contractele încheiate cu municipalitatea.

Emil Boc a precizat la Napoca FM că a avut azi o ședință operativă pe acest subiect cu reprezentanții firmelor și nu este mulțumit de situația prezentată. Aceasta deși prognoza meteo nu anunță zăpadă în curând la Cluj.

”Nu sunt mulțumit, am avut o ședință operativă pe tema deszăpezirii. 38 de utilaje sunt gata. În depozite sunt 1850 de tone de sare și 50 de tone de clorură de calciu. Totuși potrivit contractelor, Rosal trebuia să aibă 700 tone de sare și are numai 250, Brantner are 1600 de tone, deci mai mult decât trebuie. La clorură de calciu Rosal au 10 tone față de 100 cât trebuiau să aibă, iar Brantner are 40 de tone față de 100 cât trebuiau să aibă”, a spus primarul.

Edilul a precizat că nu mai tolerează mentalitatea unora de a lăsa pregătirile abia pe ultima sută de metri. ”Conform contractului trebuiau să înceapă din 15 octombrie dotarea, nu să aștepte să se aprovizioneze pe ultimii metri, că se uită ei la prognoză și văd că încă nu vine zăpada. Până în 15 noiembrie aveau obligația să fie cu stocurile făcute. Ei își iau doar măsurile minime și zic lasă că ne alimentăm pe parcurs. Așa că intră în sancțiuni, este o clauză care permite și rezilierea contractelor, și adunăm puncte pentru reziliere”, a mai spus Boc.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

Loading...
Comenteaza