Napoca SA „rupe” contractul pentru Strada Eroilor din Florești. Firma dă în judecată Primăria și cere daune

Napoca SA „rupe” contractul pentru Strada Eroilor din Florești. Firma dă în judecată Primăria și cere daune
| Foto: floresti24.ro

Societatea de Construcții Napoca S.A. reziliază contractul cu administrația comunei Florești pentru lucrările de modernizare de pe strada Eroilor, a anunțat directorul general Dănuț Canta.

La trei zile de când edilul comunei Florești, Bogdan Pivariu a catalogat lucrările de pe strada Eroilor ca fiind cea mai stringentă problemă de când a preluat mandatul de primar și a spus că va aplica penalități de 1,2 milioane de lei companiei Napoca SA, a venit și replica firmei de construcții care anunță că a decis rezilierea contractului.

„În ceea ce privește proiectele preluate de la vechea administrație, avem un singur proiect, cel de pe strada Eroilor. În momentul preluării mandatului meu, am avut o serie de întâlniri cu constructorul (Napoca SA, n. red.). Acest contract a fost semnat de către vechea administrație la data de 23 aprilie 2019 și avea ca termen de finalizare șase luni. S-au făcut două prelungiri succesive a termenelor de execuție a lucrărilor. În întâlnirile avute cu reprezentanții constructorului am arătat faptul că avem nevoie să se finalizeze această lucrare în termen cât mai scurt.

Din păcate, pe parcursul celor două luni șantierul nu a înaintat așa cum ne dorim cu toții. Având în vedere toate aceste considerente, am luat următoarele măsuri. Am emis facturi de penalități conform contractului, în cuantum total de 1,2 milioane de lei. S-a emis o adresă prin care evidențiem neregulile și cerem remedierea lor cu celeritate”, declarase edilul din Florești, în urmă cu trei zile.

Pivariu a mai transmis că toți cei care vor face parte din etapa viitoare de dezvoltare a Floreștiului trebuie să înțeleagă că nu mai merge cu jumătăți de măsură.

Într-un comunicat de presă trimis ZIUA de CLUJ, constructorul clujean a făcut câteva precizări în legătura cu situaţia contractului privind modernizarea străzii Eroilor, din cea mai mare comună din țară.

„Din respect pentru stabilirea adevărului și corecta informare a opiniei publice, ca reacție la acuzațiile total nefondate la adresa sa, vehiculate în spațiul media de domnul Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, în calitatea sa de executant al contractului “Modernizare strada Eroilor, în Comună Florești, Județul Cluj”, SCC NAPOCA SA precizează următoarele:

• Primăria comunei Florești, a ignorat constant repetatele noastre solicitări de dialog constructiv pentru deblocarea situației, deși societatea noastră a depus o amplă și solidă argumentație tehnică, avansând soluțiile necesare depășirii impasului.

• Primăria comunei Florești, a sfidat obligațiile sale contractuale, printre altele încălcând obligația de a asigura frontul de lucru necesar derulării execuției.

• Am demonstrat că societatea noastră se află în imposibilitatea tehnic-obiectivă de a respecta calendarul execuției, în absența predării unui amplasament liber de sarcini, posesorii rețelelor de utilități desfășurând în continuare operațiuni de relocare a acestora.

• Argumente neechivoce arată că executantului nu îi sunt imputabile întârzieri survenite din cauza unor impedimente independente de sine, care au obstrucționat evoluția lucrărilor, iar derobarea primăriei de responsabilitatea acestora este contraproductivă.

• Recent am notificat beneficiarul, recurgând la soluția ultimului apel la dialog, avertizând asupra consecințelor nefaste ale atitudinii sale, de natură să pericliteze continuarea relațiilor contractuale.

Constatând inutilitatea demersurilor noastre legale, întreprinse prin intermediul unei corespondențe cu sens unic, cărora li se adaugă acuzații publice extra-contractuale SCC NAPOCA SA a decis rezilierea contractului de execuție lucrări de modernizare a străzii Eroilor din comuna Florești.

Totodată, SCC NAPOCA SA se va adresa instanțelor competente de judecată, pentru recuperarea daunelor și prejudiciilor create de Administrația Comunei”, a transmis directorul general al Napoca SA, Dănuț Canta.

Reamintim că, cu câteva zile înainte de Crăciun, primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu a fost într-o vizită inopinată pe strada Eroilor și a precizat că este a doua oară când nu găsește activitate pe şantier, postând și pe Facebook imagini de la faţa locului.

Pivariu a afirmat că Floreştiul are nevoie ca această arteră să fie modernizată ȋn cel mai scurt timp. 

Comenteaza