Proiectul de donare a unui teren public către Mitropolia Ortodoxă a fost amânat. Vezi proiectul

Proiectul de donare a unui teren public către Mitropolia Ortodoxă a fost amânat. Vezi proiectul
Proiectul de Hotărâre a Consiliului Judeţean care prevedea cedarea către Mitropolia Ortodoxă a Clujului a unui teren de pe Calea Turzii, care ar fi trebuit discutat şi aprobat astăzi de consilierii judeţeni, a fost amânat pentru următoarea şedinţă.

"Am avut o discuţie cu mitropolitul Andrei Andreicuţ şi ca urmare a poziţiei şi a schimbării de ton pe care am observat-o la PNL, şi a dorinţei de a intra în discuţii pe temă, proiectul va fi retras pentru completare", a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe.

Până la următoarea şedinţă a plenului proiectul ar urma să fie analizat şi completat de reprezentanţii tuturor grupurilor de consilieri judeţeni, "pentru a nu avea discuţii inutile", conform consilierului Dan Canta. "Colegii din PSD şi PNL sunt de acord cu continuarea demersurilor, însă ţinând cont de vechile precizării în zonă şi de necesitatea unei săli de sport, absolut necesară. Cred că vom putea găsi un numitor comun pentru ca luna următoare să putem aproba un proiect de hotărâre agreat de toată lumea", a spus Canta.

Amintim, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului a cerut Consiliului Judeţean printr-o adresă înregistrată în 16 iunie transmiterea dreptului de folosinţă asupra terenului de pe Calea Turzii, 2-14, pentru construirea unui Centru Misionar-Social care va cuprinde un sediu pentru Protopopiatele Cluj I şi Cluj II, sală de şedinţe, sediu pentru Asistenţa Socială Eparhială, sediu pentru Societatea Femeilor Ortodoxe, sediu pentru Organizaţiile de tineret şi o capelă pentru rugăciuni. Proiectul nu prevede şi construirea unei săli de sport astfel că mitropolia şi-a manifestat disponibilitatea de a modifica proiectul pentru a introduce şi această sală în clădirea pe care vrea să o construiască pe terenul Consiliului Judeţean.


Terenul are o suprafaţă totală de 3031 metri pătraţi şi se află în proprietatea publică a judeţului Cluj.

Vezi aici situaţia terenului

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza