Nici a doua oară nu a fost cu noroc! O nouă amânare pentru creșterea tarifelor la parcarea Aeroportului Cluj

Nici a doua oară nu a fost cu noroc! O nouă amânare pentru creșterea tarifelor la parcarea Aeroportului Cluj

Este pentru a doua oară în ultimele luni când proiectul majorării tarifelor la parcarea privată a Aeroportului Internațional Cluj, administrată de societatea GOTO PARKING SRL, este amânat de către Consiliul Județean.

Amintim, la ședința forului administrativ județean de la sfârșitul lunii aprilie, proiectul a fost amânat pentru a putea fi analizat mai în detaliu. Astfel, a revenit pe ordinea de zi a ședinței CJ Cluj de joi, 30 iunie 2022.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, cel care a condus ședința de astăzi, în lipsa lui Alin Tișe, a propus o nouă amânare, de această dată motivul fiind altul. Este vorba o decizie pronunțată recent de Curtea de Apel Cluj prin care anulează parțial hotărârea Consiliului Județean Cluj nr. 188/30.10.2020 prin care au fost aprobate actualele tarife practicate de societatea GOTO PARKING la parcarea Aeroportului din Cluj.

„Legat de acest punct de pe ordinea de zi, vreau să fac o precizare: a existat o acțiune în instanță între firma GOTO și Consiliul Județean Cluj, care s-a soldat cu o decizie care dădea dreptate societății respective. Noi am primit această decizie, dar nu am primit încă și motivarea ei. Faptul că noi am pus pe ordinea de zi acest punct este pentru că am sperat că vom primi până la data ședinței noastre motivarea instanței. Nu am primit-o până acum, așa că eu o să vă propun să amânăm acest proiect de hotărâre până la primirea motivației instanței, lucru care cu siguranță se va întâmpla până la ședința următoare, programată în luna iulie”, a explicat Marius Mînzat.

Proiectul a fost amânat cu ajutorul votului a 34 de consilieri județeni.

Soluția pe scurt a Curții de Apel Cluj, pronunțată în 2 iunie 2022, este următoarea: „Admite recursul declarat de către recurenta reclamantă G. P. S.R.L. în contradictoriu cu intimaţii - pârâţi C. J. Cluj şi UAT J. Cluj, precum şi intervenientul A. I. A. I. R.A împotriva sentinţei civile nr. 331/16.02.2022, pronunţate de către Tribunalul Cluj în dosarul nr. 3001/117/2021, pe care o casează în întregime şi, rejudecând, admite cererea de chemare în judecată astfel cum a fost formulată şi, în consecinţă dispune anularea parţială a Hotărârii C. J. Cluj nr. 188 din 30.10.2020 privind avizarea tarifelor de parcare aplicate de G. P. SRL în temeiul contractului de concesiune de lucrări publice nr. 29/17.08.2020, în ceea ce priveşte art. 1 alin. (1) cu referire la pct. 1 din Anexa la hotărârea nr. 188/30.10.2020 și art. 2 din hotărâre. Obligă intimaţii - pârâţi C. J. Cluj şi UAT J. Cluj, precum şi intervenientul A.I.A.I. R.A în solidar la plata sumei de 15.720 lei în favoarea recurentei – reclamante, cu titlu de cheltuieli de judecată in primă instanţă şi recurs. Decizia este definitivă şi executorie. Pronunțată azi, 02 iunie 2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, de către grefa instanţei”.

Care ar putea fi noile tarife la parcarea din fața Aeroportului Cluj

Nici a doua oară nu a fost cu noroc! O nouă amânare pentru creșterea tarifelor la parcarea Aeroportului Cluj

În ceea ce privește parcarea de scurtă durată, tarifele se majorează cu câțiva lei, dar pentru perioadele mai lungi de timp scumpirile sunt chiar cu peste 100 de lei.

Potrivit documentației, motivul solicitării de actualizare a tarifelor îl constituie faptul că acestea sunt practicate începând cu data de 14.11.2020, au rămas neschimbate pe întreaga durată contractuală, iar în acest interval a existat o creștere constantă a prețurilor de consum.

„Totodată, se justifică și faptul că a existat o evoluție crescătoare a costurilor înregistrate de către societate, precum și necesitatea realizării de investiții”, se arată în referatul de aprobare.

Ultima majorare solicitată de către societatea GOTO PARKING SRL și aprobată de CJ Cluj a fost în luna octombrie a anului 2020.

loading...
Comenteaza