Foto Nici nu s-a uscat bine cerneala pe buletinele de vot, că Boc a și pus mâna pe sapă. Primii arbori din Pădurea Clujenilor

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe buletinele de vot, că Boc a și pus mâna pe sapă. Primii arbori din Pădurea Clujenilor
Nici nu s-a uscat bine cerneala pe buletinele de vot, că Boc a și pus mâna pe sapă. S-au plantat primii arbori în Pădurea Clujenilor
Nici nu s-a uscat bine cerneala pe buletinele de vot, că Boc a și pus mâna pe sapă. S-au plantat primii arbori în Pădurea Clujenilor
Padurea clujenilor
Padurea clujenilor
Padurea clujenilor
Padurea clujenilor
Padurea clujenilor
Padurea clujenilor
Padurea clujenilor
Padurea clujenilor
Padurea clujenilor

Emil Boc a participat luni la plantarea primilor arbori din noua pădure-parc a Clujului, care se va întinde pe o suprafață de peste 21 de hectare. De partea "verde" a proiectului se ocupă compania clujeană Eco Garden Construct.

"M-am bucurat să fiu prezent astăzi, alături de colegii mei, la plantarea primilor arbori din proiectul cu finanțare europeană 'Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor'", a transmis Emil Boc.

Localizată în zona Bulevardului Muncii, pe o suprafață de 21,3 hectare, noua pădure-parc va cuprinde:

- plantații pentru stabilizarea solului și masive de arbori (1505 arbori);
- perimetral zonei verzi amenajate cu vegetație înaltă se va crea o zonă de protecție cu puieți forestieri (pe o suprafață de 70.000 mp)
- zone de poiană; zone decorative cu activitate densă, alei, mobilier urban
- două clădiri cu funcțiuni publice
- două pasarele care să faciliteze trecerea din partea estică în partea vestică a sitului și viceversa
- punct de belvedere
- tiroliană
- parcare (603 mp)
- grădină urbană închisă (pe o suprafata de 4 517 mp)
- zonă pentru plimbare câini

Prin acest proiect, Primăria Cluj-Napoca urmărește crearea unei zone de recreere care să satisfacă cerințele clujenilor privind modalitățile de petrecere a timpului liber. Toată vegetația propusă are rolul de a crea un spațiu bogat din punct de vedere estetic și coloristic, optim pentru plimbări, drumeții, picnic, plimbări cu bicicleta, socializare, sport.

Grădina urbană va veni în ajutorul școlilor și ONG-urilor care promovează cunoșterea naturii și a mediului înconjurător, fiind un spațiu de explorare și experimentare.

Acest parc va oferi pe lângă posibilitatea de relaxare și posibilități de agrement, motiv pentru care a fost propusă realizarea unei instalații de tip tiroliană pe un traseu de 250m lungime (diferență de nivel de 19,50 m).

Executant: ASOCIEREA SC NORD CONFOREST SA - PROIECT CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL.

Valoarea totală a proiectului este de 22.861.202,24 lei. Finanțarea europeană este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Os. 4.2. Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din municipiile reședința de județ.

Alte informații:

Numar arbusti (talie mica, medie, mare) – 4.000 bucati
Nr. arbuști târâtori, un mix de arbuști rășinoși și foioși – 2.000 bucati
Pe o suprafață de 85.200 mp se va planta un mix de semințe de gazon cu flori
Platforme pietruite – 2155 mp
Circulație principala pavata, dublu – 7504 mp
Drum asfaltat (trotuar 1,50m; 1,50m, 6,00 circulație dublu sens) – 1279 mp
Alei pietonale = 3303 mp
Alei pietonale secundare cu pavaj dublu - 605.5 mp
Construcții (C1, C2, C3, C4, C5)– 500 mp
Amenajări aferente construcțiilor – 340 mp

Comenteaza