Nicicum nu-i bine: clujenii se plâng de noul traseu al liniei 21

Nicicum nu-i bine: clujenii se plâng de noul traseu al liniei 21
Tronsonul Bună Ziua - Calea Turzii - Observatorului nu este deservit adecvat din punctul de vedere al mijloacelor de transport în comun. O spun clujenii care, zilnic, trebuie să ajungă la muncă sau la şcoală pe traseul în cauză.

Regia Autonomă de Transport Urban de Călători (RATUC) Cluj-Napoca a reacţionat la cererile cetăţenilor din cartierul Bună Ziua şi a modificat traseul liniei 21, precum şi frecvenţa acesteia, de joi. Totuşi, clujenii care frecventează tronsonul Bună Ziua - Calea Turzii - Observatorului se plâng că noul program al autobuzelor mai mult îi încurcă decât îi ajută, fiindu-le imposibil să ajungă la timp la muncă sau la cursuri. Parcurgerea traseului pe jos nu este o soluţie pentru locuitorii zonei, acum în prag de iarnă, aceasta după ce noua rută evită zona Căii Turzii dintre intersecţiile cu Bună Ziua şi Observatorului, în lungime de câteva sute de metri.

"După îndelungi sesizări de a prelungi linia autobuzului 21 şi a pune mai multe autobuze pe oră, văd că aţi acţionat, dar într-un mod total negativ şi defavorabil locuitorilor", spune un clujean, într-o sesizare publicată pe domnuleprimar.ro. "Astfel, elevii şi studenţii care au cursuri în Zorilor sunt nevoiţi să meargă pe jos la facultate şi la şcoală, deoarece niciun autobuz nu îi mai duce la timp în Zorilor. Există linia 43B, dar care nu are programul încât să poată ajunge copiii la şcoală, 43B porneşte de la Dacia la fără 5 minute sau chiar mai târziu, iar copiii nu ajung la şcoală dacă coboară cu el. Autobuzul 40 este ca şi inexistent, fiind doar patru curse pe zi. Solicităm fie suplimentarea liniei 43B sau prelungirea liniei 43, astfel încât să se poata ajunge la timp la cursuri, fie ca traseul liniei 21 să coboare pe Calea Turzii". Administraţia locală a aprobat, la finele lunii trecute, optimizarea traseului pentru linia de autobuz 21. În ciuda cererilor cetăţenilor, traseul de revenire al autobuzelor spre Piaţa Mihai Viteazul se va efectua tot pe ruta Bună-Ziua-Fagului- Becaş-Piaţa I.Agârbiceanu. De asemenea, linia 21 a fost prelungită până pe Calea Turzii, cu întoarcere în sensul giratoriu Drum Făget.

Din 1 noiembrie, linia 21 are la dus traseu din Piaţa Mihai Viteazul - Cuza Vodă-Piaţa Ştefan cel Mare, Piaţa Cipariu, C. Brâncuşi-B.Ş. Delavrancea, Piaţa I. Agârbiceanu - Al. Bohăţel, Becaş - Fagului - Bună Ziua - Calea Turzii. Pe traseul de întoarcere, călătorii se pot îmbarca de la staţia Dacia Service, de pe Calea Turzii. După aceasta, vor avea la dispoziţie staţii nou înfiinţate: Bună Ziua, Tempus, Vitacom, Trifoiului - Becaş - Xenopol, Piaţa I. Agârbiceanu, A. Mureşanu, staţiile Piaţa Cipariu, Piaţa Avram Iancu şi cea de la Republica rămânând aceleaşi.

 

Comenteaza