Nicio demisie la Muzeul de Artă! Managerul îşi cere scuze pentru că şi-a programat soţia la vaccin, angajatul executant "urecheat"

Nicio demisie la Muzeul de Artă! Managerul îşi cere scuze pentru că şi-a programat soţia la vaccin, angajatul executant "urecheat"
| Foto: Arhiva

Președintele consiliului județean Cluj, Alin Tișe, cerea demisia celui responsabil în scandalul de la Muzeul de Artă, unde directorul instituţiei și-a trecut soția pe lista angajaților Consiliului Județean care urmează să fie vaccinați anti-COVID. În final, totul s-a încheiat doar cu o scuză publică.

"Managerul Muzeului de Artă din Cluj îşi exprimă profundul regret pentru incidentul semnalat de presa locală, în ceea ce priveşte posibila includere a unor persoane stăine pe platforma de vaccinare anticovid. Totodată, a fost luată în discuţie conduita persoanei care se ocupă de înregistrarea angajaţilor Muzeului de Artă pe respectiva platformă, constatându-se în acest context inabilitatea de a gestiona sarcina de serviciu incredinţată. În aceste împrejurimi, managerul instituţiei asigură că, pe viitor, asemenea evenimente nu se vor mai repeta", se arată într-un comunicat remis presei. 

Amintim că, Lucian Năstasă Kovacs, directorul Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, şi-a introdus soţia pe lista angajaţilor Consiliului Judeţean care urmează să fie vaccinaţi, deşi aceasta nu este angajata instituţiei sau a uneia dintre entităţile subordonate. Muzeul de Artă din Cluj-Napoca este subordonat Consiliului Judeţean Cluj, astfel că angajaţii acestei instituţii precum şi cei din entităţile subordonate s-au putut programa pentru vaccinare în această etapă a 2-a.

În cadrul ședinței ordinare a forului administrativ județean, de săptămâna trecută, preşedintele Alin Tişe declara .„Foarte scurt, am văzut informația în spațiu public, am avut o discuție cu managerul Muzeului de Artă și am cerut simplu, două lucruri: să-mi spună în responsabilitatea cui era acea listă pentru vaccinare și dacă este responsabilitatea dânsului, atunci aștept demisia dânsului. Dacă este responsabilitatea unui angajat care a făcut această programare, atunci aștept din partea domnului director măsuri împotriva acelei persoane subordonată dânsului. Cu alte cuvinte, persoana responsabilă de această chestiune, am cerut să fie trasă la răspundere”. 

Comenteaza