Video Noi detalii despre strategia de dezvoltare a Floreștiului. Primarul: „S-a ținut cont de absolut toate nevoile existente”

Noi detalii despre strategia de dezvoltare a Floreștiului. Primarul: „S-a ținut cont de absolut toate nevoile existente”

Consiliul Local Florești a aprobat, săptămâna trecută, proiectul de hotărâre privind aprobarea Strategiei de Dezvoltare Locală a comunei Floreşti, judeţul Cluj, în perioada 2022-2027.

Edilul din Florești, Bogdan Pivariu, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre ce înseamnă această strategie pentru comuna pe care o conduce.

„Este un document extrem de important pentru tot ce înseamnă dezvoltarea comunei. Pune în corelare axele de finanțare existente pe fondurile europene și pe cele guvernamentale. Am pliat aceste ghiduri de finanțare pe minusurile noastre în toate domeniile. Această strategie are la bază mai multe cercetări. S-a discutat inclusiv cu decidenți politici din administrația locală, cu mediul de afaceri, cu cei care reprezintă cultele religioase, școli, etc. S-a ținut cont de absolut toate nevoile existente din acest moment.

A rezultat acest document important pentru viitoarea dezvoltare a Floreștiului. Bugetul nostru nu este nelimitat și ne dorim ca în accelerarea pe care o gândim în dezvoltare să atragem fonduri externe, cu precădere europene. Pentru a fi atrase este obligatoriu ca în strategia de dezvoltare să existe în portofoliul de proiecte aceste axe care se pliază în dezvoltare pe obținerea fondurilor nerambursabile”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Potrivit documentației, dezvoltarea strategică a comunei Floreşti vizează şase domenii strategice cheie pentru care au fost identificate anumite direcţii de dezvoltare prioritare, iar pentru fiecare direcţie au fost stabilite obiective specifice:

- infrastructura cu obiectivul dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii în sprijinul dezvoltării socio-economice durabile;

- mediu având ca şi obiectiv îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi asigurarea unei valorificări durabile a resurselor naturale;

- economie –creşterea capacităţii inovatoare şi a competitivităţii mediului de afaceri local;

- domeniul socio-cultural -dezvoltarea socială şi culturală durabilă şi echilibrată a comunităţii şi creşterea calităţii vieţii;

- administraţia publică locală- creşterea capacităţii instituţionale de acţiune a administraţiei publice locale;

- domeniul digitalizare având ca şi obiectiv exploatarea potenţialului social şi economic al TIC-suport vital al activităţilor economice şi sociale.

„Floreștiul are în acest moment multe lipsuri, datorate în bună parte dezvoltării urbanistice neordonate. O mare parte din ele, care nu au produs așa multe stricăciuni, pot fi reparate, dar altele necesită timp. Noi facem o intervenție reparatorie și încercăm să dezvoltăm într-o altă direcție modalitatea transportului, pentru că în acest moment nu prea există facilități pentru mijlocul de transport în comun și atunci nu îl face frecventabil.

Centura Metropolitană este un obiectiv extrem de important pentru noi. Costurile acestei centuri nu pot fi suportate nici de la bugetul nostru, nici de la municipiul Cluj-Napoca. Tronsonul Cluj-Napoca – Florești este cel mai aglomerat din țară. În plus, noi venim cu o serie de intervenții în comună, cum e de exemplu pe strada Eroilor sau rezolvarea problemei din zona Terra”, a mai spus edilul Floreștiului.

Comenteaza